• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2021

22:06

ŽELIM DA BUDEM KAO DAVOR! Nemeš GRMI pred Olimpijske igre!

oks.org.rs

Ostali sportovi

ŽELIM DA BUDEM KAO DAVOR! Nemeš GRMI pred Olimpijske igre!

Podeli vest

Srpski rvač Mate Nemeš spreman je za početak Olimpijskih igara

Kada je 2019. godine Nemeš u Nur Sultanu osvojio svetsku bronzu pripreme za Olimpijske igre su počele, a nakon dve godine teškog treniranja momak iz Sente spreman je za takmičenje u Tokiju.

- Bila je to godina kada je sve pošlo u smeru u kojem sam želeo. Do tada sam bio u kategoriji u kojoj je dominirao Davor Štefanek. Nekako su se njegovom odlukom da rvanje polako stavi u drugi plan, otvorila vrata. Pored te bronze, bio sam treći na Evropskim igrama u Minsku, kasnije i na Svetskim vojnim igrama u Minsku. Poraslo je samopouzdanje i od tada su ambicije sve veće i veće - kaže Nemeš.

Foto: Beta

Sjajna sezona je iza srpskog rvača, a nakon što je osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u Varšavi, jedina medalja koja mu fali je upravo olimpijska.

- Cilj pre dolaska u Poljsku je bila medalja. To nijednog trenutka nisam krio. Znao sam da sam spreman i da mogu svima da izađem na megdan. Na samom takmičenju stvari su se poklopile. Solidan žreb, moje kvalitetno izdanje, sve je to doprinelo da se iz Poljske vratim sa najsjajnijim odličjem. Takmičenje za pamćenje. Jedino je ostao žal što nije bilo publike zbog poznate situacije sa koronavirusom - ističe srpski rvač.

Rvači naše reprezentacije od 19. jula su u Japanu gde su stigli posle završnih priprema u Bugarskoj.

- Bili smo u mesto Fudžima. Cilj je bio da dođemo ranije, da se aklimatizujemo. Imali smo neverovatne uslove, domaćini su bili ljubazni. Sala nam je stalno bila na raspolaganju. Dolazak je bio pun pogodak - otkriva Nemeš.

Foto: G.Ž.

Ambicije su uvek najviše, a Mate ima želju da se izjednači sa Davorom Štefanekom i osvoji zlato na najvećoj svetskoj smotri.

- Iskreno sve što je bilo potrebno, mi smo uradili. Spreman sam i iskreno jedva čekam da izađem na strunjaču. Ostaje još da vidimo žreb, mada iskreno ne razmišljam puno o rivalima. Svi su kvalitetni čim su ovde, ali sa druge strane verujem da mogu sa svima da se nosim. Ne krijem svoje ambicije. Želim da nasledim Davora i osvojim olimpijsko zlato. Ne krijem svoje ambicije. Želim da nasledim Davora i osvojim olimpijsko zlato - podvukao je Mate Nemeš.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59