• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.08.2021

12:34

ČUDA SE DEŠAVAJU! Terzić BEZ ZAMERKI nakon trijumfa odbojkašica! BOLJE OD OVOGA NIJE MOGLO!

Reuters

Ostali sportovi

ČUDA SE DEŠAVAJU! Terzić BEZ ZAMERKI nakon trijumfa odbojkašica! BOLJE OD OVOGA NIJE MOGLO!

Podeli vest

Odbojkašice Srbije plasirale su se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju

Očekivala je svetska javnost neizvestan meč, veliku borbu i pet setova u duelu Srbije i Italije, ali se prognoze nisu ispunile! Srpske odbojkašice se nisu pošteno ni zagrejale, a već su srušile Italiju i to sa 3:0! 

Foto: Reuters

Retko je selektor Srbije bez zamerki i zadovolja, bez obzira što su naše devojke pravile sjajne rezultate u poslednjim godinama, ali danas posle Italije nije imao šta da zameri svojim izabranicama.

- Nisam očekivao da bude ovako, nije bilo realno. Ne zbog toga što razmišljamo koliko smo mi jaki ili slabi, nego zato što smo igrali protiv ekipe sa kojom smo se sastali u finalu SP. Oni su danas bili u punom sastavu kao i tada, a mi ne... Sasvim je bilo logično da bude teška utakmica, međutim odigrali smo stvarno dobro. Bolje od ovoga nije moglo - rekao je Zoran Terzić. 

Foto: Reuters

Srbija će se ponovo boriti za medalju, a selektor naših odbojkašica bio je slatkorečiv kao nikada ranije. 

- Naravno da sam zadovoljan. Ući u borbu za medalju na Olimpijskim igrama je velika stvar za svaku ekipu. Vidite i ko je sve ispao, da olimpijski šampion nije tu. Sigurno da nam ovaj trijumf mnogo znači - istakao je Terzić.

Bilo je kritika na račun odbrane Srbije pred meč sa Italijom, ali je utisak da je baš to donelo pobedu našim devojkama protiv velikog rivala. 

- Definitivno, znate kako... To je kao onaj što viče: vuk, vuk, pa jednom vuk i naiđe, pojede mu celo stado, a oni ga više ne konstatuju. Tako i one, sve je opušteno, sve je polako, sve ćemo mi da uradimo, ali ove utakmice nisu bitne, pa ćemo posle. Jednom će dobiti po nosu zbog toga. Ali polako, još nisu - otrkiva selektor Srbije. 

Foto: Reuters

Naredni rival je Amerika koja je bez problema izašla na kraj sa Diminikanskom republikom! 

- Teška utakmica nas čeka. Oni su prva selekcija na FIVB listi, jedna od najboljih ekipa na svetu sigurno. Imaju roster od 12 igrača koji su potpuno svi isti, ali potpuno. To nikada u odbojci nisam video. Da imaju četiri identična primača, dva ista dizača, dva ista korektora, tri ista srednjaka u smislu kvaliteta. Biće teško da se pobedi, ali pobeđivali smo ih. Tako da imamo šansu, videćemo na koji način, kako i da li ćemo je iskoristiti. Videćemo koliko smo sposobni da igramo protiv ovako jake ekipe - zaključio je Zoran Terzić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija