• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.08.2021

08:11

HRVATSKA I SLOVENIJA IZA SRBIJE! Naša zemlja osvojila je najviše medalja od svih država bivše Jugoslavije!

Tanjug/AP

Ostali sportovi

HRVATSKA I SLOVENIJA IZA SRBIJE! Naša zemlja osvojila je najviše medalja od svih država bivše Jugoslavije!

Podeli vest

Srbija je osvojila devet medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, najviše od svih bivših država SFRJ

Odbojkašice su pobedile Južnu Koreju sa 3:0 i  donele devetu medalju Srbiji, što je rekord za našu državu. Prethodni je bio osam medalja na Olimpijskim igrama u Riju.

Srbija je osvojila dva zlata, jedno srebro i pet bronzi, dok se još čeka da li će vaterpolisti osvojiti zlato ili srebro.

Foto: tanjug/ap photo

 

Zlato su osvojile Milica Mandić i Jovana Preković, srebro je osvojio Damir Mikec, dok su bronzu osvojili Tijana Bogdanović, odbojkašice, basketaši, Zurabi Datunašvili i Milenko Sebić.

Što se tiče bivših eks-Ju republika, Hrvatska je osvojila osam medalja, jednu manje od Srbije.Hrvati imaju tri zlata – tenis dubl Mektić-Pavić, tekvondo Matea Jelić i Martin i Valent Sinković u dvojcu bez kormilara. Ako vaterpolisti osvoje zlato, Srbija će se izjednačiti sa komšijama.

Foto: reuters

 

Tri zlata ima i Slovenija: Primož Roglič u biciklizmu, Janja Garnbret u sportskom penjanju i Benjamin Savšek u kanu slalomu, a ukupno pet medalja.

Severna Makedonija osvojila je jednu medalju, Crna Gora i Bosna i Hercegovina nisu osvojile nijedno odličje. 

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 2 godine

Jeste, po broju medalja smo bolji od njih, ali po kolicini zlatnih i srebrnih, dobrano iza njih, mi imamo najvise bronzanih.

Millle

pre 2 godine

Lupaš,zaostajemo samo po broju srebrnih. Po nekakvom bodovanju smo neposredno iza njih, zbog srebrnih medalja. Nikako nismo "dobrano iza njih", dosadno lupetaš.

Ja

pre 2 godine

Ne lupetaj. I Srbija i Hrvatska imaju po tri zlatne, autosovinisto.

Skul

pre 2 godine

Nemojte i vi ko Amerikanci. Hrvati su ispred nas na listi. Što je sramota za naš sport ja mislim.

Sini

pre 2 godine

Mislim da poredenje nema nikakvog smisla.... Slovenija je cela manja od beograda....i zasto uvek nam je bitno da imamo samo od njih vise uspeha... Pricamo kako nas oni nezanimaju a glavni naslovi uvek sta Slovenci il Hrvati....malo ste optereceni njima ipak. Koliko imaju medalja Austrija, Nemacka, Francuska, Spanija, holandija, grcka, Nepunite nam glavu Slovencima koji sve kad dovedes popune Vojvodinu jedva... ZA NASE OSVAJACE MEDALJA, SVAKA CAST..

zoran

pre 2 godine

Generalni plasman - Hrvatska 26. - Srbija 28. ....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija