• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.08.2021

13:45

JUGOSLAVIJA JE BILA VELIKA, ALI JE SRBIJA JOŠ VEĆA! Nezapamćena žetva medalja naših sportista u Tokiju

Reuters

Ostali sportovi

JUGOSLAVIJA JE BILA VELIKA, ALI JE SRBIJA JOŠ VEĆA! Nezapamćena žetva medalja naših sportista u Tokiju

Podeli vest

Olimpijski tim Srbije osvojio je devet medalja na Igrama u Tokiju, što je najbolji učinak otkad se takmiče pod našom trobojkom

Srbija je osvojila tri zlata, jedno srebro i pet bronzi, čime je izjendačila treći najbolji rezultat SFR Jugoslavije, države koja je imala šest republika.

Jugoslavija je dva puta u istoriji osvjala dvocifren broj medalja, 1984. godine u Los Anđelesu čak 18 i četiri godine kasnije u Seulu kada su se "plavi" okitili sa 12 medalja.

Treći najbolji rezultat olimpijskog tima Jugoslavije zabeležen je 1980. godine u Moskvi, kada je šest republika zajedničkim snagama uzelo devet medalja, baš kao i Srbija sama ove godine. Pritom, Jugoslavija je u Sovjetskom Savezu uzela samo dva zlata, pa je rezultat Srbije iz Tokija bolji, zbog jednog najsjajnijeg odličja više.

Podsetimo, zlatne medalje su osvojili vaterpolisti, Milica Mandić i Jovana Preković, srebro je pripalo Damiru Mikecu, a bronzom su se okitili basketaši, odbojkašice, Tijana Bogdanović, Milenko Sebić i Zurab Datunašvili.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija