• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.08.2021

15:09

ZAVRŠENE OLIMPIJSKE IGRE! Zlatna Joka nosila zastavu Srbije na ceremoniji zatvaranja

Reuters

Ostali sportovi

ZAVRŠENE OLIMPIJSKE IGRE! Zlatna Joka nosila zastavu Srbije na ceremoniji zatvaranja

Podeli vest

Na Olimpijskom stadionu u Tokiju je održana ceremonija zatvaranja 32. Olimpijskih igara

Igre u Tokiju su počele 23. jula, a završene su u nedelju, 8. avgusta, osvajanjem zlatne medalje srpskih vaterpolista.

Za razliku od otvaranja kada su zastavu Srbije nosili Filip Filipović i Sonja Vasić, na zatvaranju je ta čast pripala Jovani Preković.

Srbija je na Igrama u Tokiju osvojila devet medalja, čime je zauzela 28. mesto na ukupnoj tabeli.

Naši sportisti su uzeli tri zlata, jedno srebro i pet bronzanih medalja.

Prvo zlato je osvojila tekvondistkinja Milica Mandić, zatim je njen uspeh ponovila karatistkinja Jovana Preković, da bi poslednje najsjajnije odličje pripalo Vaterpolistima.

Jedino srebro za Srbiju osvojio je strelac Damir Mikec, u disciplini vazdušni pištolj 10m, što je bila i prva medalja koju su srpski sportisti osvojili u Tokiju.

Što se bronzanih medalja tiče, njom se prvo okitila tekvondistkinja Tijana Bogdanović, a zatim su je osvajali basketaši, strelac Milenko Sebić, rvač Zurab Datunašvili i na kraju odbojkašice.

Najbolji plasman na tabeli medalja ostvarili su takmičari iz Sjedinjenih Američkih Država sa 39 zlatnih medalja, jednom više od Kine (38). SAD su osvojile ukupno 113 medalja, a Kina 88.

Naredne, 33. Olimpijske igre će se održati za tri godine u Parizu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija