• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mikiša Mihailović

08.08.2021

14:44

SRPSKO ZLATO IZ ŠUMADIJE! Porodična ljubav pogurala Jovanu Preković ka olimpijskom tronu

Informer

Ostali sportovi

SRPSKO ZLATO IZ ŠUMADIJE! Porodična ljubav pogurala Jovanu Preković ka olimpijskom tronu

Podeli vest

Nema danas srećnijeg mesta od Misače, šumadijskog sela nadomak Aranđelovca. Ali, svakako nema na svetu srećnije porodice od Snežane i Miroslava, Ivane i Ilije Prekovića, roditelja, sestre i brata srpske heroine, svetske šampionke Jovane Preković

Najiskreniji da budemo, zlato smo potajno očekivali, ali smo ipak popadali od sreće kada je medalja zasjala na grudima naše Jovane – kaže Miroslav, otac šampionke. Kada sam je rodila, kao i svaka majka, poželela sam joj svu sreću ovog sveta –presrećna je majka Snežana – i evo, deo te sreće joj se i ostvario.  Dvadesetak minuta pošto je primila medalju Jovana nas je nazvala –kažu sestra Ivana i brat Ilija – bio je to božanski glas, čućemo ga sigurno još, ali ovaj!!!

Jovana je po prirodi mirna, tiha, ali veoma uporna, u borbi ne možete da je prepoznate –kažu roditelji. Od nedavno je Jovana zaposlena u sportskoj jedinici Vojske Srbije, što govori da nije neko ko se uspavljuje od uspeha.

Prošle godine u Aranđelovcu su na pripremama bili karatisti iz Japana, Finske, Brazila, Grčke, Bugarske. Bugarka Ivet Goranovna je boravila kod nas, družila se sa nama i Jovanom –kaće Snežana – i vidite sreće i ona je osvojila zlato u svojoj kategoriji.

Sreća i zadovoljsto su naravno zahvatili i njenu Misaču i Aranđelovac, odakle je krenula na trnovit ali zlatan put. Očekivali smo od nje veliki uspeh, divna su to deca, kažu meštani.

Aranđelovac je grad sporta, umnogim kao rukomet, i vodeći u Srbiji, ali ovim zlatom smo ponosni kaže Bojan Nikitović, predsedni Sportskog saveza grada. Jovani ćemo u utorak prirediti doček  kaka do sada nije viđen.

Porodica je ključ uspeha

Za veliki uspeh, ne samo ovaj u Tokiju, već sve medalje, nagrade, titule koje je osvojila najzaslunija je pre svega sama Jovana. Svakako, presudna ulogu je imala porodica.

Foto: Informer

Porodica Preković

U porodici ističu da bez velike podrške, upornosti i zalaganja ima njena trenerta Roksanda Lazarević, sada Atanasov.

Mi smo dali sve od sebe da decu pa i Jovanu usmerimo na pravi put –kažu roditelji  -  ali bez  nesebičnog zalaganja Roksande, koja joj je kao druga majka, bilo bi mnogo teže, skoro nedohvatno!

Veliku pomoć pružila joj je i kompanija „Peštan“, koja je već duže vreme njen sponzor. Mi doniramo sve vredne projekte u kulturi, sport,-kaže vlasnik Božidar Petković, i ponosni smo na njene rezultate koj je ona sama ostvarila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija