• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. MIHAILOVIĆ

09.08.2021

14:40

PORODICA NAŠE OLIMPIJSKE ŠAMPIONKE ZA INFORMER! Znali smo da će Jovana uzeti zlato!

Informer

Ostali sportovi

PORODICA NAŠE OLIMPIJSKE ŠAMPIONKE ZA INFORMER! Znali smo da će Jovana uzeti zlato!

Podeli vest

Iskreno, potajno smo očekivali da će otići do kraja, ali smo ipak popadali od sreće kada je medalja zasijala na grudima naše Jovane, kaže otac Miroslav

Očekivali smo zlato od naše Jovane, ali kad je osvojila medalju, pali smo od sreće, poručuju otac, majka, brat i sestra Jovane Preković (25)!

Mlada karatistkinja osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u kategoriji do 61 kilograma.

Prekovićeva je oduševila svoju porodicu, ali i meštane rodnog sela Misača, nadomak Aranđelovca! Jovana je odnedavno i pripadnik sportske jedinice Vojske Srbije, a njen otac Miroslav ne skriva koliko je ponosan na svoju ćerku.

Ponosna

Kada sam je rodila, kao i svaka majka, poželela sam joj svu sreću ovog sveta. I, evo, deo te sreće joj se i ostvario
Snežana Preković, Jovanina majka


- Najiskreniji da budemo, zlato smo potajno očekivali, ali smo ipak popadali od sreće kada je medalja zasijala na grudima naše Jovane. Ona je po prirodi mirna, tiha, ali veoma uporna, u borbi ne možete da je prepoznate - kaže Miroslav, otac šampionke.

Šampionski pelcer

Jovanina majka Snežana otkriva da je njena mezimica prenela šampionski pelcer i svojoj koleginici Ivet Goranovoj iz Bugarske, koja je osvojila zlato u kategoriji do 55 kilograma.

Foto: Tanjug/AP

Jovana Preković



- Kada sam je rodila, kao i svaka majka, poželela sam joj svu sreću ovog sveta. I, evo, deo te sreće joj se i ostvario. Prošle godine u Aranđelovcu su na pripremama bili karatisti iz Japana, Finske, Brazila, Grčke, Bugarske. Bugarka Ivet Goranova boravila je kod nas, družila se sa nama i Jovanom. I vidite, i ona je osvojila zlato u svojoj kategoriji - ističe Snežana.

Sestra Ivana i brat Ilija bili su prvi kojima se Jovana javila posle trijumfa nad Kineskinjom Šjaojan Jin u finalu.

- Dvadesetak minuta pošto je primila medalju Jovana nas je nazvala. Bio je to božanski glas! Biće još medalja, sigurno, ali ovo je bilo neponovljivo - naglašavaju Ivana i Ilija.

Roksanda kao druga majka

 

Jovaninom uspehu najviše je doprineo njen trener Roksanda Atanasov, kažu Prekovići.
- Mi smo dali sve od sebe da svu našu decu, pa i Jovanu, usmerimo na pravi put. Ipak, bez nesebičnog zalaganja Roksande, koja joj je kao druga majka, bilo bi mnogo teže doći do ovoga, skoro nemoguće! - kažu Jovanini roditelji.
Veliku pomoć Jovani pružila je i kompanija "Peštan" vlasnika Božidara Petkovića, koja je već duže vreme njen sponzor.


Sreća i zadovoljstvo su, naravno, zahvatili i njenu Misaču i Aranđelovac, odakle je krenula na trnovit ali zlatan put.

- Očekivali smo od nje veliki uspeh, divna je to porodica - kažu meštani.

Nosila zastavu

Foto: Tanjug/AP

 

Jovana je ostala u Tokiju do završetka Olimpijskih igara i pripala joj je čast da nosi zastavu naše zemlje. U Srbiju bi trebalo da se vrati u utorak, a nadležni u gradskoj upravi Aranđelovca najavljuju da će u njenu čast napraviti neviđenu feštu.

- Aranđelovac je grad sporta, u nekim sportovima poput rukometa smo među vodećima u Srbiji. Ipak, na ovo olimpijsko zlato smo posebno ponosni. Jovani ćemo u utorak prirediti doček kakav do sada nije viđen - kaže Bojan Nikitović, predsednik Sportskog saveza Aranđelovca.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka
Društvo

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka

Na prvoj deonici Dunavskog koridora završeni su radovi u levoj traci, u smeru od auto-puta E75 ka Požarevcu, na koju se prebacuje saobraćaj, kako bi se rekonstruisala i desna traka tako da će prvih 21 kilometar brze saobraćajnice od auto - puta do Požarevca biti završeno i pušteno u saobraćaj do kraja godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

23.04.2024

09:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...
REMONT

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...

Na društvenim mrežama su se u proteklih nekoliko dana pojavile slike oštećenog vučnog lansera M903 sistema PVO "patriot", koji je iz Ukrajine prebačen u SAD radi popravke. Kako se navodi, lansirna platforma je na američki kontinent transportovana uz pomoć aviona An-124, koji je petog aprila poleteo iz poljskog grada Žešov i sleteo na aerodrom Harisburg u Pensilvaniji.

23.04.2024

10:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija