• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.08.2021

12:58

Šapić čestitao zlatnim delfinima! VELIKI USPEH! Srpski vaterpolo ima budućnost!

Tanjug/ap

Ostali sportovi

Šapić čestitao zlatnim delfinima! VELIKI USPEH! Srpski vaterpolo ima budućnost!

Podeli vest

Bivši vaterpolista Aleksandar Šapić rekao je da je Srbija osvajanjem drugog uzastopnog olimpijskog zlata napravila veliki uspeh

Vaterpolisti Srbije odbranili su zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju, osvojeno 2016. godine u Rio de Žaneiru, pošto su juče u finalu pobedili Grčku 13:10.

- Veliki rezultat, veliki uspeh, ovo je šesta medalja zaredom koju vaterpolisti donose sa Olimpijskih igara. Od Sidneja nisu se promašile nijedne OI, a se ne donese medalja - rekao je Šapić gostujući na TV Tanjug.

Foto: Tanjug

Aleksandar Šapić



Predsednik gradske opštine Novi Beograd istakao je da su ove OI bile teške, jer su odigrane u uslovima koji su sve samo ne sportski, bez publike uz strikne mere i tenziju.

Foto: reuters

 


- Bile su pomerene godinu, to je bio naš dodatni potencijalni problem, jer smo mi bili ekipa u godinama. Imali smo osam igrača preko 30 godina i ti momci, okosnica ekipe, trebalo je da se oprosti prošle godine na ovom takmičenju. Bili su godinu dana stariji, nije to lako sve uklopiti i odgovoriti izazovima - rekao je on.

Foto: Reuters

 



- Ovaj vaterpolo turnir je bio jedan od najsnažniji u istoriji, osam-devet ekipa imale su ambiciju i objektivne šanse da osvoje medalju. Bilo je ovo teško takmičenje i emotivno teško. Videli ste njihove reakcije na kraju poslednje utakmice, gde je bilo potpuno pražnjene. Zato je taj uspeh veći. Na kraju krajeva, olimpijsko zlato ponoviti posle pet godina je velika stvar. Ja im čestitam i njima i stručnom štabu - dodao je Šapić.

Na OI u Tokiju od reperezentacije se oprostila trofejna generacije, koja je osvojila sve što se osvojiti može.

Foto: Reuters

 



- Savić je kalkulisao u poslednje dve-tri godine, na SP nije išao sa najjačim timom i pokazalo se da bio u pravu, jer pitanje je da li bi ovi igrači uspeli da isteraju sve do 2021. godine da ih nije odmarao u datim momentima. Čestitam i njemu na dobroj viziji i planiranju, sada je momenat za jednu kvalitetnu smenu generacija i da se otvori novi ciklus.

Šapić je istakao i da srpski vateprolo ima budućnost, pre svega što ćemo sledeće sezone imati ligu koja će biti mređu prve tri u Evropi.

Foto: Reuters

 



- Sedam-osam igrača koji su igrali na OI, nastupaće u našoj ligi. Biće to liga kakva nije bila u poslednjih 10 godina, što će olakšati Saviću. Uvek su problem bile pripreme, jer kako da skupiš igrače koji su po celoj Evropi... - rekao je Sapić.
 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija