• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.08.2021

15:17

MAMA, IDEM NA BAZEN, MOLIM TE PRIČAJ SA MNOM! Filip se posvađao sa mamom i ispisao istoriju!

Tanjug/AP Photo

Ostali sportovi

MAMA, IDEM NA BAZEN, MOLIM TE PRIČAJ SA MNOM! Filip se posvađao sa mamom i ispisao istoriju!

Podeli vest

Neverovatnu priču otkrila je mama našeg najboljeg vaterpoliste Filipa Filipovića, Gospava Filipović

Filip Filipović je počeo da igra za reprezentaciju sa 16 godina, postao je najtrofejniji srpski vaterpolista, ali malo zna kako je uopšte došlo do toga da trenira vaterpolo.

Dok je bio dečak bio je zaljubljen u fudbal i košarku, ali ga je majka na neki način naterala da se prebaci na bazen.

- Živeli smo na Banjici, u soliterima. U jednom trenutku je počeo da trenira košarku, a ja nisam tela da pričam sa njim zbog toga. Nedelju dana nismo reč razmenili. Onda je uzeo stvari i rekao mi: "Evo mama, idem na bazen, molim te pričaj sa mnom". Tako je bilo. Sve je imao, da jede, oprano, al' nismo pričali tih sedam dana - otkrila je ona nedavno u emisiji "Majke šampioni" na TV Arena Sport..

Foto: Tanjug/ap

 

- On sam kaže da bi sad sve ponovo uradio, ponovo bi trenirao vaterpolo da se opet rodi. Rekli su mu da ima pet posto talenta, da je levoruk, da ga treba podržati, da uz rad dođe do 100 posto. Dobijao je puno isključenja nekada, sećam se. Brzo je naučio sve, da se spremi sam, da se obuče, da se snađe za sve. Išao je kao mali u kladionice, stalno sam nalazila ispod kreveta. Posle razgovora našeg više nije išao da uplaćuje. Ne mogu da kažem da nismo imali sukoba, jesmo...

Kaže da majka nikad ne trebalo da razmišlja o povredama.

Foto: Reuters

 

- Nikad on nije bio kriv, ali su se dešavale. Prljav je to sport. Dobio je jednom udarac preko vode od jednog italijanskog igrača. Polomio mu je bio vilicu na dva mesta. To je bilo neverovatno. Imao je dobrog lekara, pa je to prošlo. I dan danas ima traume od toga, pa se okreće u istu stranu, na isti način, kad god mu se neko približi u vodi.

Foto: Tanjug/ap

 

Napravio je veliku karijeru u Srbiji, briljirao u Partizanu, a onda je došlo vreme za inostranstvo.

- Kad je odlazio iz Partizana plakala sam od sreće. Ja sam partizanovac, ali to su bile suze radosnice. Moja deca su moj najveći ponos. On je divan i brižan otac, ali bih volela da je više kod kuće. Tolerantan je. Današnja deca su čudo - zaključila je Filipova majka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija