• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.08.2021

11:43

NEMA PAUZU, ALI BRIGA GA! Sa 24 godine ima dva ZLATA sa OI i poručuje! Nadam se da ćemo vladati još 50 godina!

Starsportphoto

Ostali sportovi

NEMA PAUZU, ALI BRIGA GA! Sa 24 godine ima dva ZLATA sa OI i poručuje! Nadam se da ćemo vladati još 50 godina!

Podeli vest

Vaterpolo reprezentativac Srbije Nikola Jakšić, bio je gost jutarnjeg programa na Prva TV i tom prilikom je istakao da očekuje dominaciju naše zemlje još dugi niz godina

Zlato koje je osvojeno pre pet godina u Riju, reprezentativci Srbije su uspeli da odbrane u Japanu!

- Krenuli smo isto kao u Riju, loše. Bolje je bilo da krene loše, nego da bude obrnuto. Ta grupna faza, posebno na Olimpijskim Igrama je takva da je svaka utakmica teška, gleda samo da se kvalifikuješ u četvrtfinale. Posle toga svaka utakmica je bitna. Nije bilo važno s moje pozicije ideš. Kad sam već pomenuo Rio, tamo smo se kvalifikovali kao četvrti, dakle, jedva, da bismo posle u četvrtfinalu, polufinalu i finalu pobedili sve sa tri razlike. Sada, pobedili smo Italijane, sa Španicima je bilo ludilo! Grupa nam je bila dosta teška, ali nije ni to bilo loše, jer su nam posle dolazili 'lakši' protivnici. Misli,, nisu lakši, ali nismo morali da idemo na nekog u grupi, kao što je bila Španija, Hrvatska ili Crna Gora, što opet nije bilo loše - rekao je Nikola Jakšić!

Foto: Starsportphoto

 

Istakao je da je susret četvrtfinala bio najbitniji.

- To je najbitnija utakmica. Zato što ti ta utakmica znači da li ćeš igrati za medalju ili igrati od 5-8 mesta. A realno, ko želi da igra od 5-8 mesta? Ispalo je da je utakmica bila kao trening, a nije tako. Nadam se da će tako ispasti svaki put, ali definitivno, to je najbitnija utakmica! Kad dođeš na Igre, tu si sa nekim određenim razlogom. U ovom slučaju, čekali smo pet godina, znajući da će pola ekipe da se oprosti. Svi smo hteli da se to završi kako treba, u nekom posebnom svetlu. Bilo je u našim glavama naravno i mnogih drugih opcija, ali hvala Bogu, završilo se onom najboljom. Kako krene turnir, pa izgubiš prvu utakmicu, dobiješ sledeću, pa opet izgubiš...Onda se oseti nesigurnost, ali tu je Deki uvek da nas digne, međusobno se bodrimo, znamo što smo došli. Ali znate kako je, ne želiš da izgubiš sve utakmice, bez obzira s koje pozicije krećeš. Ideš sve da dobiješ. Ali, bolje je što je tako krenulo i da se ovako završilo, nego da je bilo obrnuto -poručio je Jakšić.

Foto: Starsportphoto

 

Mladi srpski as  ima 24 godine, ali već dva olimpijska zlata! Imao je malo vmena za odmor...

- Mene frustrira što nemam pauzu. Imam 24 godine. Ušao sam u reprezentaciju 2015, od tada sam tu i na tom nekom nivou smo ne samo ja, već cela ekipa. Kad dođeš na svaki turnir, znaš zbog čega si došao, uvek ideš da osvojiš, posebno je tako kod nas. Uvek smo tu da obradujemo nas, celu zenmlju. Da vidimo koliko možemo. Uspeli smo da osvojimo dva olimpijska zlata što nikom nije pošlo za rukom, bar u našem sportu, osim Mađarima. Uradili smo nešto neverovatno, nadam se da ćemo isti uspeti i 2024. godine, što da ne? Treninzi su dobri, ne smem o tome da kažem ništa loše. Odlični su. Moguće da su nam negde izašle škrge! Pripreme moraju da budu teške da bi dobili ritam, da bi ušli u formu za osam vezanih utakmica na Igrama, da daš svoj maksimum, pošto je to neverovatan napor. Imaš 16 dana, osam utakmica, svaka na vrhunskom nivou je nešto neizvodljivo. Na kraju je došlo da bude ono, 'hajde molim vas da se završi'. Naravno, oseća se umor, pa ja sam uvek umoran, sa 24 sam postao hronično umoran. Šalim se, kad su ti mečevi na redu, nema mesta za umor. Ako smo mi umorni, kako će stariji pored nas, kako je tek njima! Nadam se da ćemo na tom nivou ostati narednih 10, 20, 50 godina. Deset dok sam ja tu. Videćemo još- našalio se Nikola.

Foto: Starsportphoto©

 

Poseban akcenat stavio je na meč sa Španijom u polufinalu.

- Ne znam šta da kažem, i mi smo se preznojili u bazenu, ali to niste mogli da vidite. Bilo je svega, poveli smo, pa su nas, stigli, prestigli, pa smo ih jurili, pa je bilo priznavanje onog gola. Da tad nismo svi poludeli, da nam tad nije bila krv u očima kad smo videli šta su uradili. Ta odluka je samo podstakla da naš inat bude još veći pošto je bilo još 4,5 minuta do kraja uitakmice, ali oni su totalno pali. Moguće da su očekivali da ćemo mi pasti, ta Španija je uspela da nas pobedi pre toga na Evropskom prvenstvu, pa na Svetskom 2019. godine. Grupna faza, svi su ih gledali kao favorite, bili su jedini koji su mogli da nama da igraju. Imali smo dodatni motiv da ih dobijemo. Finale pre finala. Videli ste sve, kad smo pobedili, kao da smo osvojili već tada- iskren je Nikola.

Foto: Starsportphoto

 

Sjajan doček pred Skupštinom grada Beograda je bio jedna od tema!

- Pomislio bih da otkada sam tu, od 2015. i koliko sam puta izašao na Balkon da će biti lako. Navikao sam, kao da radim tamo, međutim, šta reći... Pomislio bi čovek da se navikneš na izlaske na balkon, gledajući tu eufioriju, toliko ljudi, ali svaki put je gore i gore. Svaku put trema je sve veća, nisam znao u tokm trenutku koliko je ljudi, i kad su rekli 'Nikola Jakšić' izašao sam i rekao sam, 'šta je ovo'. Oduševio sam se, nisam mogao da verujem, bilo mi je puno srce. Pretpostavljam koliko nas je gledalo. Kad vidite toliko ljudi, kad navijaju, skandiraju vaše ime, to je neverovatno! Sad smo tu mi. Ne znam šta da kažem za sedmoricu koji više neće biti deo tima. To ne možete da verujete, neverovatni su momci, sve sam naučio od njih, gledao sam ih kao stariju braću. Ne znam kako će biti bez njih, neprevaziđeni su. Bez obzira na to, daćemo maksimum, sledeće godine je svetsko i evropsko prvenstvo, posle ide drugi ciklus, pa onda taj Pariz 2024. Nadam se da će biti uspeha narednih 50 godina- zaključio je Jakšić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija