• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.08.2021

23:07

Neverovatna odluka Australijanaca! Svi sportisti posle Olimpijskih igara idu u karantin!

reuters

Ostali sportovi

Neverovatna odluka Australijanaca! Svi sportisti posle Olimpijskih igara idu u karantin!

Podeli vest

Divne vesti dočekale su australijske olimpijce koji će morati narednih 28 dana da provedu u karantinu

Pokazala je Australija koliko su stroga pravila vezana za suzbijanje koronavirusa tokom Australijan opena. Da se situacija nije mnogo promenila govore vesti koje prenosi BBC, a koje se odnose na dug karantin koji čeka sve olimpijce iz ove zemlje po povratku u domovinu. 

Foto: Tanjug

Kako prenosi BBC, olimpijce iz države Južna Australija čeka karantin od 28 dana. Ipak, karantin će biti podeljen u dva dela. Prvi će biti sproveden odmah po sledanju u Australiju, trajaće 14 dana i odnosi se na sve sportiste, dok će sportisti iz Juže Australije još dve nedelje biti u karantinu. 

Za presedan kakav nije zabeležen u svetu kriva je sve lošija pandemijska situacija u južnom delu zemlje zbog kog su tamošnje vlasti morale da se odluče na ovakav korak, a Olimpijski komitet Australije oštro je negodovao odluke države. 

- Dok druge zemlje širom sveta dočekuju svoje sportiste i proslavljaju njihov povratak s Olimpijskih igara, mi izlažemo naše takmičare najokrutnijem i najnemarnijem tretmanu. Oni su kažnjeni jer su na najbolji mogući način prestavljali svoju zemlju na Igram - rekao je Met Kerol, izvršni direktor Olimpijskog komieteta Australije.

Odluka je duboko pogodila brojne sportiste koji će morati da presede naredne četiri nedelje, a jedan od njih je i teniser Luk Savil koji je osudio postpuak Južne Australije. 

Foto: Tanjug/AP

- Sramota me je što sam Južnoaustralijanac. Šta se zapravo dogodilo s našom državom? - rekao je Savil. 

Uz to, sportisti su za novosti saznali tek dva dana pre dolaska u Australiju što ih je dodatno pogodilo. Iako u Tokiju nije zabeležen pozitivan test kod sportista iz Australije, državne vlasti su bile nepokolebljive u odlukama, a primera radi zbog odlaska na Olimpijske igre, gde je predstavljala svoju zemlju, australijska softbolerka Bel Vajt neće videti svoje najbliže punih 87 dana!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija