• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

02.09.2021

08:32

Formula 1 neće biti ista bez njega! Bivši šampion završava karijeru na kraju sezone

Tanjug/AP

Ostali sportovi

Formula 1 neće biti ista bez njega! Bivši šampion završava karijeru na kraju sezone

Podeli vest

Proslavljeni vozač Formule 1 Kimi Raikonen saopštio je večeras da će na kraju sezone završiti karijeru

Finac, trenutno vozač ekipe Alfa Romea, osvojio je 2007. godine titulu u šampionatu Formule 1, a ukupno je u karijeri ostvario 21 pobedu.

- To je to. Ovo će biti moja poslednja sezona u Formuli 1. Ovo je odluka koju sam doneo prošle zime. Nije bila laka odluka, ali posle ove sezone vreme je za nove stvari. Iako sezona još uvek traje, želim da se zahvalim svojoj porodici, svim svojim timovima, i svima koji su uključeni u moju karijeru, a posebno navijačima, koji su navijali za mene sve vreme. Formula 1 se za mene završava, ali u životu postoji mnogo stvari, koje želim da doživim i uživam. Vidimo se posle svega ovoga - napisao je 41-godišnji vozač na Instagram nalogu.

 

Raikonen je u šampionatu debitovao 2001. godine na Velikoj nagradi Australije, vozeći za ekipu Zaubera.

Nakon Zaubera pet godina je vozio za Meklaren, a jedinu titulu osvojio je u Ferariju.

 

Zatim je napravio pauzu u Formuli 1, nastupajući u reliju, a u šampionat se vraća 2012. godine, kada je postao član Lotusa.

Od 2014. godine vozio je ponovo za Ferari, iz kojeg je 2019. godine prešao u Alfa Romeo.

 

Ove sezone osvojio je dva boda u takmičenju, dok je u dosadašnjoj karijeri na 344 trka zabeležio 103 pobednička postolja i 18 pol pozicija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Biće više infarkta i šlogova! Zbog nagle promene vremena lekari u pripravnost
Društvo

Biće više infarkta i šlogova! Zbog nagle promene vremena lekari u pripravnost

Taman što se većina navikla na visoke temperature, koje su iznad vrednosti za ovo doba godine, meteorolozi najavljuju nagli pad temperature u noći između utorka i srede, a prof. dr Predrag Mitrović, kardiolog iz Urgentnog centra Univerzitetskog kliničkog centra Srbije kaže da se ona može odraziti na ceo organizam, te da se opet očekuje da najveći problem imaju kardiovaskularni bolesnici, a mogu se očekivati i gastritisi i čir na želucu.

16.04.2024

10:32

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija