• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.09.2021

15:30

ŠAMPIONI SVETA STIGLI U BEOGRAD! O mladim vaterpolistima Srbije će planeta tek da bruji!

printscreen

Ostali sportovi

ŠAMPIONI SVETA STIGLI U BEOGRAD! O mladim vaterpolistima Srbije će planeta tek da bruji!

Podeli vest

Mladi vaterpolisti Srbije, osvajači zlatne medalje na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, stigli su Beograd


Na aerodromu "Nikola Tesla" dočekali su ih porodica i prijatelji. Izabranici selektora Uroša Stevanovića u finalu šampionata u Pragu savladali su Italiju 10:8.

Ovo je inače treće zlato za Srbiju u juniorskoj konkurenciji od osamostaljenja, bili su šampioni u Grčkoj 2011. i Kazahstanu 2015. godine, a peto od raspada SFRJ, pošto je pod imenom Srbija i Crna Gora osvojeno zlato 2003. godine u Italiji i dve godine kasnije u Argentini.

Za najboljeg golmana proglašen je Vladimir Mišović, dok je Marko Radulović MVP šampionata.

Ovu selekciju predvodi Uroš Stevanović, a svetski šampioni su: Vladimir Mišović (Zvezda), Stefan Branković (Radnički), Nemanja Stanojević (Radnički), Luka Pljevančić (Radnički), Stefan Gak (Partizan), Petar Mitrović (Novi Beograd), Marko Radulović (Radnički), Vuk Milojević (Zvezda), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Bogdan Gavrilović (Radnički), Petar Jakšić (Partizan), Marko Radović (Zvezda) i Miloš Popadić (Nais), dok su u Pragu bili i Jovan Tanasijević (Radnički) i Nikola Bućan (Partizan).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija