• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.09.2021

17:04

BOKSERI TRLJAJU RUKE! Ko osvoji prvo mesto u Beogradu, smeši mu se pravo MALO BOGATSTVO!

Ostali sportovi

BOKSERI TRLJAJU RUKE! Ko osvoji prvo mesto u Beogradu, smeši mu se pravo MALO BOGATSTVO!

Podeli vest

Svetsko prvenstvo u Beogradu održaće se od 26. oktobra do 6. novembra, a a prvi put u 75-godišnjoj istorijiMeđunarodne bokserske federacije ( AIBA) osvajači medalja imaće značajne novčane nagrade

Nalazimo se u foto-finišu brušenja forme za Svetsko prvenstvo u Beogradu. Prošli smo dugačak, iscrpljujući put intenzivnih treninga, gde smo kombinovali izdržljivost, snagu, brzinu, radili smo predano na cilju koji smo sebi zacrtali, a to je da budemo psihofizički najobučenija selekcija na svetu - izjavio je selektor bokserske reprezentacije Srbije Milan Piperski.

- Znamo da će mnogi reći to je nerealno, ali isto tako i mi kažemo da nismo ovde da budemo bez ambicija i to onih najvećih, da budemo bez snova. Naprotiv, ovde smo da sebi zadamo najveće ciljeve, što smo i učinili, ovde smo da maštu i želju pretvorimo u stvarnost i na tome radimo svakodnevno. Naša ambicija je da u budućnosti budemo svetska boks velesila, a radom, redom i disciplom sve se stiže i postiže - rekao je Piperski, a preneo Bokserski savez.

Foto: Reuters

 



Pripreme se obavljaju pod nadzorom selektora Piperskog, kao i stručnog štaba, koji je ojačan čuvenim kubanskim trenerom Horhe Luis Frometom, kondicionim trenerom Igorom Tomaševićem, ruskim trenerima Stanislavom Golubevim i Davidom Georgijem, Zoranom Didanovićem, Ljubom Marjanovićem i Rašidom Dibirovim.

Na pripremama na Zlatiboru su bokseri Veljko Gligorić, Omer Ametović, Tamir Galanov, Aleksa Marković, Semiz Aličić, Pavel Fjedorov, Džejlan Toskić, Sandro Poletan, Almir Memić, Slobodan Jovanović, Vladimir Mirončikov, Stefan Camović, Sadam Mamedov, Sergej Kalčugin, Vladan Babić, Nemanja Gavrilović i Veljko Ražnatović.

- Zlatibor je već dve nedelje našakuća, spremamo se za sve ono što nam dolazi, a to je najpre pojedinačno seniorsko prvenstvo Srbije, koje je pripremni turnir za nas reprezentativce. Treninzi su raznovrsni, kvalitetni, jakog tempa, radimo sa ozbiljnim trenerima, sa ozbiljim pristupom svemu što se vidi kako kod najmlađih, kod boksera koji su tek prešli u seniorske vode pa do mene koji sam tu najstariji već godinama unazad. Nadamo se svi dobrim rezultatima i verujemo da ćemo spremni dočekati Svetsko prvenstvo, gde verujemo da možemo da napravimo nemoguće, da uzmemo nekoliko medalja - izjavio je kapiten reprezentacije Vladan Babić.

Novčani fond iznosi 2,6 miliona dolara. Nagrada za prvo mesto je 100.000 dolara, srebrna medalja donosi 50.000, a obe bronze u svakoj težinskoj kategoriji po 25.000 dolara.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija