• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.09.2021

20:00 >> 23:29

EVROPA DOBIJA NOVOG VLADARA! Srbija ostala bez ZLATA I FINALA! Protiv POLJAKA za novu BRONZU!

beta

Ostali sportovi

EVROPA DOBIJA NOVOG VLADARA! Srbija ostala bez ZLATA I FINALA! Protiv POLJAKA za novu BRONZU!

Podeli vest

Odbojkaši Italije plasirali su se u finale Evropskog prvenstva!

Nažalost, Evropa će sutra dobiti novog vladara! Odbojkaši Italije uspeli su da zaustave Srbiju u polufinalu prvenstva starog kontinetna u Katovicama i plasiraju se u veliko finale pobedom od 3:1 (27:29, 22:25, 25:23, 18:25)! Nisu Orlovi uspeli da pronađu rešenje za Alesandra Mikeleta i Simonea Đanelija, te će Azuri sutra na megdan Slovencima, dok će četa Slobodana Kovača od 17:30 igrati za devetu bronzu protiv domaćina Poljske!

Veoma ujednačeno je počeo prvi set, Srbijaje napadala preko Uroša Kovačevića dok su se Italijani oslanjali na napadačke kvalitete Mikeleta. Gotovo čitav prvi set igrao se u serijama, imali su Orlovi set poen nsa 24:23, ali su Azuri uspeli da se sačuvaju to i odvedu set u taj-brejk. 

Mnogo bolje su se Italijani snašli, uspeli da preuzmu servis. Srbija je sačuvala tri set lopte, ali za poslednju nije bilo spasa nakon sjajnog servisa kapitena Đanelija. 

Foto: beta

Drugi set ništa manje uzbuđenja. Srbija je nešto bolje delovala na startu, ali je posle tajm-auta Ferdinanda De Đorđija Italija uspostavila prepoznatljiv ritam i preokrenula rezultat. 

Alesandro Mičeleto je terorisao našu odbranu, promenio je Slobodan Kovač primača, po prvi put na turniru zaigrao je Nemanja Petrić i uspeo da trgne malo svoj tim. Ipak, Italijani su uspevali da održe dva poena prednosti i na kraju završe i drugi set u svoju korist. 

Uspela je Srbija da se razbudi u srećem setu, Petar Krstanović je zauzeo mesto Srećka Lisinca i uspeo da razmrda napad našeg tima, te su Orlovi furiozno uspeli da smanje zaostatak. Ipak, u četvrtom setu postojala je samo jedna ekipa - Italija! 

Mikeleto, Lavia i Pinali bombardovali su srpsku odbranu, sa druge strane nisu naši momci uspevali da odgovore na paklen ritam Azura i tu je bio kraj!

SRBIJA - ITALIJA 1:3 (27:29, 22:25, 25:23, 18:25)

Arena Spodek, Katovice

Srbija: Okolić, Kovačević, Petrić, Peković, Krsmanović, Ivović, Jovović, Perić, Atanasijević, Luburić, Majstorović, Podraščanin, Lisinac, Todorović

Italija: Đaneli, Balaso, Galasi, Sbertoli, Romano, Ancani, Mikeleto, Lavia, Pičineli, Riči, Pinali, Kortesia, Resine, Botolo

Tok meča: 

Četvrti set:

18:25 - KRAJ! Italija je u finalu!

16:23 - Nestvarna odbrana Italije u četvrtom setu! Ništa ne prolazi pored Lavie! 

14:20 - Nova servis greška Orlova, sada je pogrešio Atanasijević. Sa druge strane uzvraća istom merom Galasi. 

11:18 - Velika greška Nikole Jovovića i lak poen za Đanelija! Italijani grabe ka finalu!

10:15 - Ništa ne ide od ruke našim momcima, sa druge strane Lavia, Pinali i Mikeleto pogađaju svaki put kada ih Đaneli razigra!

7:12 - Dosta sreće za Srbiju! Imao je Mikeleto šansu da zakuca loptu, ali je rešio da juri blok-aut i nadmudrio ga je Krsmanović!

4:9 - Imala je Srbija sjajnu priliku preko Atanasijevića da se potpuno približi Italijanima, ali sjajan blok Azura i ponovo je +4!

3:6 - As Petrića, a potom i servis greška srpskog kapitena! 

0:4 - Furiozan start Italijana u četvrtom setu, dva poena za Mikeleta i as servis Đanelija! Odmah reaguje Kovač tajm-autom kako se Azuri ne bi previše odvojili!

Foto: beta

Treći set: 

25:23 - BOMBA Uroša Kovačevića za kraj trećeg seta! Srbija je ponovo u igri!

23:23 - Nerešeno je nakon što je Mikeleto iskoristio kontru i dobru odbranu Italije nakon napada Uroša Kovačevića!

22:20 - Dobila je Srbija Aleksandra Atanasijevića u trećem setu nakon što je Đaneli provocirao našeg korektora!

19:17 - Stao je Mikeleto, ali tu je sada Đulio Pinali, dišu nam Italijani za vrat čitav treći setT

14:14 - Nikako da se odvoje Orlovi i naprave osetniju prednost protiv Italijana u trećem setu!

12:10 - Sjajan napad Aleksandra Atanasijevića, potom i dva servisa! Period igre u kom Srbija dominira!

9:7 - Teraju nas Italijani sjajnom odbranom na napad više, ali čini se da se Uroš Kovačević konačno razigrao.

Foto: beta

3:3 - Ujednačen početak drugog seta! Simone Đaneli ne postustaje i "trpa" loptama Mikeleta, dok mladi korektor nastavlja da teroriše našu odbranu!

Drugi set: 

22:25 - Dobija Italija i drugi set!

21:22 - Dobra odbrana Srbije i poen za Atanasijevića, ali odmah je usledila i servis greška Marka Podraščanina!

19:19 - Imala je Srbija šansu za +2, ali je blok Atanasijevića otišao u aut. Potom je zaustavljen Nemanja Petrić Italijani se ekspresno vraćaju. 

17:17 - NEREŠENO JE! Vraća se Srbija u drugi set i napokon su izabranici Slobodana Kovača uspeli da izjednače! Sjajnu energiju uneo je na teren Nemanja Petrić.

12:13 - Ne dozvoljavaju nam Italijani da preokrenemo. Teško da je napad Ancanija kroz sredinu mogao da bude precizniji.

9:10 - Kada ne funkcioniše ništa u igri Italije, tehničar samo podigne loptu na Mikeleta i u velikoj većini slučajeva to je lak poen za Azure! 

Foto: beta

8:6 - Kada Orlovi obezbede dobar prijem sve ide mnogo lakše! Dobro je sada sa sredine poentirao Srećko Lisinac, potom i njegova servis greška!

4:3 - Ponovo Srbija bolje otvara set, Podraščanin sjajno drži blok naše reprezentacije, ali još uvek nema rešenja za Mikeleta!

Prvi set: 

27:29 - Dobija Italija prvi set!  

26:26 - Spasila je Srbija dve set lopte, prvo poen Dražena Luburića, potom i servis greška Đanluke Galasija. 

24:25 - Set lopta za Italijane nakon što je izblokiran Uroš Kovačević!

23:21 - Igra se sada poen za poenom, kao što je i očekivano igraće se neizvesna završnica prvog seta!

21:19 - Stigao je Aleksandar Atanasijević na servis i krenula je serija Orlova! Uspeva naš korektor da veže četiri poena i Srbija ponovo vodi! Novi tajm-aut za Italijane!

17:19 - Sada novi preokret Italijana, ne uspeva odbrana Srbije da zadrži Mikeleta koji nastavlja da razbija blok, potom i laki poeni za Pinalija protiv Marka Ivovića.

Foto: beta

14:12 - Igraju Italijani, ali igra i Marko Ivović! Fantastična dva servisa za srpskog primača, seče njegovu seriju Pinali. 

10:11 - Uspostavili su Azuri prepoznatljiv nivo igre i preko Mikeleta poveli po prvi put na meču. Potom je Simone Ancani zaustavio Luburića, slab period u igri našeg tima!

8:8 - Dobra serija Italijana nakon tajm-auta, raspucao se Mikileto, a sada minut pauze traži Slobodan Kovač!

7:4 - Nemaju rešenje Azuri za Kovačevića na startu prvog seta, odmah tajm-aut sa klupe Italijana!

5:3 - Prvi poen na meču za Srbiju osvojio je rekorder Marko Podraščanin. Potom je Italija uspela da se odbrani dva puta, ali za napad Uroša Kovačevića nije bilo odgovora. Bolji početak Orlova. 

20:00 - Dobro došli na lajv prenos polufinalne utakmice Evropskog prvenstva u odbojci između Srbije i Italije. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija