• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.09.2021

13:26

Poznati svi učesnici SP za odbojkašice i odbojkaše!

beta

Ostali sportovi

Poznati svi učesnici SP za odbojkašice i odbojkaše!

Podeli vest

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je 24 reprezentacije koje će igrati na jubilarnom, 20. Svetskom prvenstvu 2022. godine za odbojkaše

Jubilarno, 20. Svetsko prvenstvu 2022. godine za odbojkaše,  će se odgirati od 26. avgusta do 11. septembra u Rusiji.

Na prvenstvu će igrati Rusija, organizator, Poljska, svetski prvak, Italija i Slovenija (CEV), Iran i Japan (AVC), Tunis i Kamerun (CAVB), Brazil i Argentina (CSV) i Portoriko i Kanada (NORCECA), predstavnici Kontinetnalnih konfederacija, Francuska, SAD, Srbija, Kuba, Holandija, Nemačka, Meksiko, Turska, Egipat, Katar, Bugarska i Kina, na osnovu FIVB trang liste.

Žreb zaSP 2022. u konkurenciji odbojkaša održaće se 30. septembra u gimnastičkoj dvorani „Irina Viner – Usmanova“ u Moskvi.

Foto: beta

 



Prvi meč će se odigrati 26. avgusta u Sankt Peterburgu, a finale 11. septembra u Moskvi.

Na SP 2022 24 ekipe će biti podeljene u šest grupa sa po četiri tima, a mečevi prve faze će se igrati od 27. do 29. avgusta u Moskvi, Kemerovu, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku i Krasnojarsku.

Plasman u drugu fazu izboriće 16 ekipa, po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeeplasirane ekipe, koje ćee formirati četiri grupe sa po četiri tima, a mečevi će se igrati od 2. do 4. septembra u Kazanju, Kalinjingradu, Sankt Peterburgu i Jaroslavlju.

Plasman u treću fazu, koja uključuje i polufinalne i mečeve za plasman, izboriće šest selekcija, pobednici četiri grupe i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije, a utakmcie ove faze će se odigrati od 7. do 11. septembra u Moskvi.

Foto: beta

 

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je da su poznate 24 reprezentacije učesnice Svetskog prvenstva 2022. godine u konkurenciji odbojkašica.

Na Svestkom prvenstvu će igrati Holandija i Poljska, organizatori, Srbija, svetski prvak, Italija i Turska (CEV), Kina i Japan (AVC), Kamerun i Kenija (CAVB), Brazil i Kolumbija (CSV) i Dominikanska Republika i Portoriko (NORCECA), predstavnici Kontinentalnih konfederacija i SAD, Rusija, Nemačka, Belgija, Koreja, Bugarska, Kanada, Tajland, Argentina, Češka i Kazahstan na osnovu FIVB rang liste.

Foto: Starsportphoto

 



FIVB je najavio da će datum i mesto žreba uskoro biti objavljeni. Odbojkaška federacija Holandije saopštila je da će se otvaranje aaampionata, polufinale, meč za treće mesto i finale odigrati u Arnemu na fudbalskom stadionu Gerledom.

Saopšteno je da će se utakmice SP odbojkašica igrati i u Apeldornu i Roterdamu, kao i da će naknadno biti određena još tri grada domaćina u Holandiji.

Foto: Starsportphoto

 



SP 2022. u konkurenciji odbojkašica odigraće se u Holandiji i Poljskoj, a predloženo je da se takmičenje odigra od 23. septembra do 8. oktobra, a tačan termin će naknadno biti potvrđen, kao i gradovi domaćini u Poljskoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija