• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.09.2021

13:49

HRVAT ŠOKIRAO REGION! Ponosan sam što sam igrao za Zvezdu, ALI I ŠTO SAM UZEO PUŠKU i OTIŠAO U RAT!

reuters

Ostali sportovi

HRVAT ŠOKIRAO REGION! Ponosan sam što sam igrao za Zvezdu, ALI I ŠTO SAM UZEO PUŠKU i OTIŠAO U RAT!

Podeli vest

Selektor vaterpolista Hrvatske Ivica Tucak pričao je o mnogim temama, ali je iznenadio okolne zemlje pričajući o prošlosti, Crvenoj zvezdi i ratu

Prisetio se selektor Hrvatske beogradskih dana, kada je početkom devedesetih bio član Crvene zvezde.

- Hronologija je vrlo jednostavna. Pred rat sam potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, i to na poziv trenera iz reprezentacije Nikole Stamenića. Tada je Zvezda pokušala, kasnije i uspela da napravi veliki tim. Želeo sam da napredujem, ali kada je počeo rat, posle godinu dana, u maju sam se vratio u Šibenik. Proveo sam tu leto, otišao kratko u Švajcarsku, ponovo se vratio u Šibenik. Tada sam morao da uzmem pušku u ruku i učestvujem u ratu. Na obe stvari sam ponosan. I to što sam igrao u Crvenoj zvezdi, i što sam učestvovao u ratu -  rekao je Ivica Tucak.

Foto: reuters

 

Beogradska priča je kratko trajala, mada je jasno da selektor Hrvatske žali što nije ostavio dublji trag u crveno-beloj kapici.

- Zvezda nije moja ljubav, niti navijam za Zvezdu, ali gore u Beogradu sam se divno osećao. Ali kada je došlo to vreme da se ne osećam dobro, bile su to lude godine... Morao sam da raskinem sjajan četvorogodišnji ugovor sa kojim sam mogao da rešim životno pitanje​! To su moji prijatelji. Kao sa Viktorom Jelenićem, koji je predsednik srpskog Saveza. Bio sam sa njim na večeri. To je veliki prijatelj. Ja sam živeo u Šibeniku koji je bio pod bombama, trenirali smo u Solarisu u zatvorenom bazenu. Dane smo provodili u skloništu.

Foto: Starsportphoto

 

Jedan deo emisije bio je posvećen selektoru Srbije Dejanu Saviću.

- U više navrata sam rekao da je Dejan veliki trener i čovek. Posebna osoba, sa načinom života koji mi paše. Volim da se vidim sa njim u Zagrebu, Beogradu, Splitu, Šibeniku, Tokiju. Divan čovek. Fasciniran sam jednom anegdotom. Našli smo se na jednoj večeri Dejan Savić, glumac Goran Bogdan i ja. Fasciniran sam njegovim znanjem o kinematografiji. Bogdan je zevao jedno sat vremena, kada mu je Dejan davao podatke o Oskarima, filmovima, rečenicama, glumcima. Njega je teško ne voleti. Uvek će vam reći u lice šta misli. Kada su osvojili zlato poslao sam mu poruku da mi je drago što je on to uradio, kada već nisam ja. To zaista mislim!

Foto: Starsportphoto

 

Pričao je i o uslovima na Olimpijskim igrama.

- Užasno sam razočaran. Ne sviđa mi se u kom pravcu ide olimpizam. Tamo je trebalo sve da bude podređeno sportistima, a nije. Spavali smo na krevetima od kartona. Svi sportisti su bili u sobama od tri kvadratna metra, sa tušem ispod koga ne možeš da staneš. Nije bilo ni televizije u sobi. To je užas. Loš smeštaj, loša hrana. Razumem ja da se insistiralo na eko sistemu, ali tako bi trebalo da bude za sve.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mili

pre 2 godine

A ko je tu šokiran za to šta je ponosan jer je uzeo pušku u ruke i išao u rat?

NekoKo

pre 2 godine

Srpski Jugosloveni, da li vidite kako Hrvat nema problem da opušteno kaže na šta je sve ponosan.? I na Zvezdu i na učešće u ratu.

Milojko

pre 2 godine

Ako si igrao u zvezdu pa otišao u rat onda si mogao biti samo pozadinaccc...

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija