• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.09.2021

18:35

JUBILEJ NA ADI CIGANLIJI! Otvoren 10. Sajam sporta

SSS

Ostali sportovi

JUBILEJ NA ADI CIGANLIJI! Otvoren 10. Sajam sporta

Podeli vest

Pod sloganom "Budi i ti šampion" otvoren je jubilarni 10. Međunarodni sajam sporta

Ovoga puta događaj je organizovan na otvorenom na Adi Ciganliji u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Ministarstva omladine i sporta.

Prilikom zvaničnog otvaranja ovogodišnjeg sajma mnogobrojnim prisutnim ljubiteljima sporta, sportskim radnicima i sportistima obratili su se ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović.

Foto: MOS

- I ove godine okupili smo ceo sistem srpskog sporta sa istim ciljem kao i u prethodnoj deceniji, da pored promocije sportskih vrednosti i rezultata, kroz igru i edukaciju motivišemo sve, a pre svega najmlađe da se bave sportom i postanu deo najuspešnije sportske porodice u regionu. U periodu koji je iza nas, sa ponosom možemo reći da smo još jednom dokazali da smo sportska nacija, da je Srbija zemlja sporta i velikih šampiona. Nismo odustali i nismo se predali, država je pružila nikad veću podršku sistemu sporta, a nagrade za osvajače medalja su udvostručene u odnosu na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, i isplaćene su u rekordnom roku. Naši olimpijci su osvojili rekordnih devet medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, a naši paraolimpijci su osvojili dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medalju. Zajedno smo postigli uspehe za poštovanje i ponos i dokazali da smo deo sistema koji se pokazao kao najbolji kad je bilo najteže - istakao je u svom obraćanju ministar Udovičić.

Foto: SSS

- Povodom velikog jubileja pripremili smo nekoliko novina, a jedna od njih je upravo ideja da organizujemo Sajam sporta na otvorenom na Adi Ciganliji. Sportski savez Srbije će se truditi da maksimalno nastavi saradnju sa sve tri krovne institucije u sistemu sporta u Srbiji - Ministarstvom omladine i sporta, Olimpijskim komitetom Srbije i Paraolimpijskim komitetom Srbije. Želeo bih da čestitam svim osvajačima medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Premašili smo dosadašnje brojke zajedničkim trudom i radom, a pre svega zahvaljujući vašem odricanju, trudom i treninzima - poručio je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i dodao:

- Sportski savez Srbije će se truditi da što više ljudi uključi u sistem sporta. Kao i da u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta organizuje još više ovakvih manifestacija. Zahvalio bih se Državi Srbiji  na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom Vanjom Udovičićem na nesebičnom ulaganju u sport svih ovih godina. Zahvaljujući tome su postignuti ovakvi rezultati, što je pokazano i u Tokiju. Želim svim sportistima da se zahvalim što nas svaki put obraduju odličjima na velikim međunarodnim takmičenjima. Sportski savez Srbije će se truditi da na još viši nivo podigne saradnju sa teritorijalnim i granskim sportskim savezima u Republici Srbiji. Vama deco želim da se upoznate sa što više sportova na ovom Sajmu sporta i da se uključite u sistem sporta Srbije. Jer vi ste budućnost sporta u Srbiji, vi ste budućnost Srbije. Budi i ti šampion! Živela Sebija 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija