• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.09.2021

12:03

Srbija ima nove bokserske šampione! Najbolji izborili mesto na Svetskom prvenstvu!

tanjug

Ostali sportovi

Srbija ima nove bokserske šampione! Najbolji izborili mesto na Svetskom prvenstvu!

Podeli vest

Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu završeno je spektakularnim finalnim borbama na centralnom gradskom Trgu u Šapcu, a najbolji su izborili mesto u reprezentaciji za Svetsko prvenstvo u Beogradu


Specijalni gosti na završnici bili su ministar unutrašnjih poslova Aleksandra Vulin, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, sin predsednika Srbije Danilo Vučić, proslavljeni košakaški reprezentativac Milan Mačvan...


Priznanje za najbolje bokserku ponela je Nina Radovanović, koja je do zlata stigla u kategoriji do 52 kg savladavši u finalu Jasminu Nađ 4:1, dok je za zlatnog boksera šampionata proglašen Semiz Aličić, koji je u lakoj kategoriji do 60 kg pobedio Nazifa Sejdija 5:0.

Za najbolji i najborbeniji par proglašeni su Almir Memić i Vouter Ðokić, odnosno Milena Matović i Nikolina Gajić, a najbolji sudija je Radiša Sarić.

Foto: tanjug

 



- Mislim da sam ovom pobedom u finalu pokazao da moje vreme definitivno dolazi. Čestitam i mom protivniku na odličnoj borbi. Decacki snovi o nastupu na Svetskom prvenstvu sada su bliži nego ikad. Nadam se da ću biti na spisku selektora Piperskog i učiniću sve da na najbolji nacin predstavljam moju zemlju - izjavio je Aličić.

Selektor MIlan Piperski bio je izuzetno zadovoljan kvalitetom boksa u Šapcu.

- Videli smo na delu najbolje od boksa što Srbija ima. Prvenstvo države u Šapcu predstavljalo je poslednju provera naših boksera pred Svetsko prvenstvo. Svi bokseri pokazali su viši nivo spremnosti nego ranijih godina. Ovo je povr atak boksa, ne samo u Srbiji, već i u Šap?cu, gde je ponovo oživela Mačvina škola boksa i to je jedan tod efekata našeg rada - izjavio je Piperski.

Foto: tanjug

 



Puno pozitivnih utisaka iz Šapca poneo je i ministar Vulin.

- Prezadovoljan sam kako je izgledala završnica seniorskog prvenstva Srbije u Šapcu. Nadam se da ćemo zaista ostvariti i dečije snove, da Srbi upoznaju Majka Tajsona, čuvenog Gvozdena Majka i da ce biti deo spektekla koji nas čeka krajem oktobra i početkom novembra u Beogradu. Srbi vole boks i boks se ponovo vraća na velika vrata. Jedva cekam početak Svetskog prvenstva u našoj Areni i trudiću se da gledam puno mečeva i uživam. A bar jedna medalja za Srbiju bila bi kruna uspešnog rada predsednika Bokserskog saveza Nenada Borovčanina i njegovog tima - istakao je Vulin.

Foto: tanjug

 

Foto: tanjug

 



Rezultati finalnih mečeva:

Minimum (45-48kg) Kristina Nađ Varga- Sandra Maran 2:3, Muva Laka (50kg) Jovana Zdravković – Snežana Šiljkovic 0:5, Muva (52kg) Nina Radovanović - Jasmina Nađ 4:1, Pero (57kg) Jelena Zekić - Jovanka Radulović RSC R1 (Zekic), Laka (60kg) Nina Pavlović - Natalija Šadrina 0:5, Velter (66kg) Milena Matović - Nikolina Gajić 4:1, Srednja (75kg) Aleksandra Rapajić - Vladana Radović WO (Rapajić), Teška (+81kg) Sara Jovanović - Aleksej Stefanović RSC R2 (Jovanović), Bantam (54kg) Omer Ametović - Tamir Galanov 2:3, Pero (57kg) Veljko Gligorić – Rifat Azemi RSC R1 (Gligorić), Laka (60kg) Semiz Aličić – Nazif Sejdi 5:0, Poluvelter (63.5kg) Nikola Filipović - Nenad Jovanović 0:5, Velter (67kg) Vahid Abasov - Ognjen Vujičić 5:0, Polusrednja (71kg) Vladimir Gubaš - Džejlan Toskić RSC R2 (Toskić), Srednja (75kg) Almir Memić – Vouter Ðokić 5:0, Poluteška (80kg) Vladimir Mirončikov - Igor Rogić 5:0, Kruzer (86kg) Slobodan Jovanović - Aleksa Marković 5:0, Teška (92kg) Sadam Magomedov - Milosav Savić 5:0, Superteška (+92kg) Vladan Babić - Sergej Kalčugin 5:0.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija