• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.10.2021

20:42

MINISTAR UDOVIČIĆ NIKAD EMOTIVNIJI! Čast je i privilegija biti deo srpske vaterpolo bajke

Informer

Ostali sportovi

MINISTAR UDOVIČIĆ NIKAD EMOTIVNIJI! Čast je i privilegija biti deo srpske vaterpolo bajke

Podeli vest

Večeras i ovde, sa ponosom, možemo reći – uspeli smo, poručuje ministar Udovičić

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić govorio je na svečanoj akademiji, koju je upriličio Vaterpolo savez Srbije, povodom obeležavanja zlatnog jubileja - 100 godina vaterpolo sporta u Srbiji.

- Jedan zlatni vek je iza nas, a privilegija je i čast biti večeras u društvu najvećih svetskih majstora od kojih smo svi učili, u društvu nekadašnjih, sadašnjih i budućih olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona, jer šampionska tradicija je neprekidan niz u našem vaterpolu. Vek obeležen istorijskim pobedama, nezaboravnim bravurama u bazenu, strašću, prkosom i neprestanom borbom svakog od nas – da svakog dana budemo sve jači tim - rekao je ministar na početku.

Foto: Informer

Vanja Udovičić drži govor

Nastavio je u istom ritmu.

- Vaterpolo je u Srbiji više od igre, to je svima nama život, jer smo svaki put u bazen ulazili ne štedeći sebe, živeli smo san najboljih, ponosno noseći zlatnu tradiciju koju smo nasledili od generacija pre nas i dajući sve od sebe da igramo igru koja će motivisati momke koji dolaze posle nas. Večeras i ovde, sa ponosom, možemo reći – uspeli smo! U našim razlozima za slavlje, mnogo je onih koji su deo njih, koji su nas bezrezervno podržavali. Hvala našim porodicama i svima koji su svim srcem bili uz nas, uvek, i u velikim pobedama, ali i u porazima.

Foto: Informer

Svečanost povodom veka vaterpola u Srbiji

- Beskrajno hvala i svima koji više nisu sa nama, a koji su bili neizostavni deo zlatnog veka vaterpola u Srbiji, kojima dugujemo mnoge uspehe, koji će zauvek biti naše legende u našim srcima. Ono u šta sam apsolutno siguran, jeste da će i novi vek srpskog vaterpola biti era velikih šampiona i nezaboravnih uspeha, da ćemo još mnogo puta doneti ponos našoj Srbiji. Meni i mojim roditeljima je bila najveća čast što sam bio srpski vaterpolo reprezentativac. Hvala svima koji su mi dali tu priliku, nadam se da sam je opravdao. Siguran da znamo, možemo i svim srcem hoćemo da nastavimo ovu zlatnu priču, hvala vam svima, idemo dalje! - deo je govora ministra Udovičića.

Foto: Informer

Vanja Udovičić

Nekada zvanično najbolji vaterpolista sveta i Evrope, ministar Udovičić od osvojenih 25 medalja od kojih 15 zlatnih, osvojio je za Srbiju, između ostalog, 3 medalje na Olimpijskim igrama, 4 medalje na Svetskim prvenstvima i 5 medalja na Evropskim prvenstvima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DUŠAN MANDIĆ! Novi Beograd, novi talas, nova priča…
Ostali sportovi

DUŠAN MANDIĆ! Novi Beograd, novi talas, nova priča…

Spektakularnim predstavljanjem svih takmičarskih selekcija, Vaterpolo klub Novi Beograd najavio je svoje učešće u predstojećoj sezoni koja će biti prepuna izazova. Sa potpuno renoviranim i silno pojačanim timom, Novobeograđani će se takmičiti u domaćem šampionatu i Kupu, regionalnoj ligi i Ligi šampiona, u kojoj će po drugi put uzastopno biti domaćini Fajnal-ejta

02.10.2021

15:07

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija