• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2021

19:26

IDEALAN START NOVE SRBIJE! Rukometašice PRESLIŠALE Tursku na startu kvalifikacija! /FOTO/

Starsportphoto©

Ostali sportovi

IDEALAN START NOVE SRBIJE! Rukometašice PRESLIŠALE Tursku na startu kvalifikacija! /FOTO/

Podeli vest

Rukometašice Srbije savladale su Tursku sa 36:27 (21:13) u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Nova, lepa priča srpskog rukometa započeta je večeras u Zrenjaninu! Slovenački stručnjak u aprilu preuzeo je brigu o ženskoj selekciji Srbije, a pred okupljanje pred prvi prozor kvalifikacija za Evropsko prvenstvo saznao je da su se od nacionalnog tima oprostile Slađana Pop Lazić, Katarina Krpež Šlezak, te Dragana Cvijić i Andrea Lekić. 

Foto: Starsportphoto©

Srbija je u prvom kolu u Zrenjaninu dočekala Tursku, a ako se po jutru dan poznaje, podmlađene rukometašice imaće šta da kažu u svojoj kvalifikacionoj grupi budući da su bez previše problema preslišale rivalke i pobedom otvorile novi ciklus - 36:27 (21:13). 

Poptuno novu reprezentaciju predstavio je Bregar srpskoj javnosti, u timu je od "poznatih" i iskusnih ostala Kristina Lišćević, pored tu je bila i Jovana Stoiljković, a na golu je bila Jovana Risović. 

Ruku na srce, nije Turska rukometni gigant, ali današnja predstava mogla bi da bude početak sjajnog ciklusa. Srbija je delovala poletno, atraktivno, igrala brzo i bez komplikacija što je ogroman napredak u neke ranije sezone, a posebno na period kada je Ljubomir Obradović bio selektor. 

Foto: Starsportphoto©

Jovana Stoiljković se istakla kao predvodnica nove generacije i sa šest golova vodila svoj tim do ubedljive pobede, Željka Nikolić i Marina Dmitrović dodale su po pet. Ipak, slovenački stručnjak danas je dao prostora svim devojkama koje su bile u protokolu. 

Furiozno su naše devojke otvorile meč, pucala je turska odbrana na sve strane, dok na drugoj strani naše rivalke nisu imale odgovora za Stoiljkovićevu i Anđelu Janjušević. Delovalo je da će Srbija sa velikom prednošću otići na odmor, ali se Iskit raspucala u finišu i sa tri brza gola smanjila zaostatak svog tima. 

Izmešao je Bregar karte u nastavku, na gol je stala Kristina Graovac i nastavila gde je Risovićeva stala, te je Turkinjama pretio pravi debakl. Vratio je najjače adute u finišu meča kako bi ih dodatno razmrdao pred deseti oktobar i meč sa Islandom. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija