• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.10.2021

17:51

LJUBAV PREMA RUKOMETU JAČA OD SVEGA! Peške od PRIJEPOLJA do BEOGRADU da omogući klubu takmičenje!

Ostali sportovi

LJUBAV PREMA RUKOMETU JAČA OD SVEGA! Peške od PRIJEPOLJA do BEOGRADU da omogući klubu takmičenje!

Podeli vest

Aleksandar Babić, odlučio se da radikalnim potezom reši pitanje njegovog kluba iz Prijepolja

Po rasporedu rukometaši Pobednika za vikend su trebali da gostuju u Aranđelovcu, ali umesto utakmice, prvi čovek prijepoljske ekipe krenuo je put Beograda, i to peške! 

Aleksandar Babić, prvi čovek Pobednika, krenuo je pešaka iz Prijepolja, a konačna destinacija je Tošin bunar, odnostno kancelarija Rukometnog Saveza Srbije. Njegovom klubu je zbog duga od 36.000 dinara zabranjeno da se takmiči u Prvoj ligi Zapad! 

- Nisam imao drugog izbora nego da, u znak protesta, za Beograd krenem peške i stignem pravo do kancelarije Milene Delić. Želim da razgovaram sa njom i ako mi kaže da jedan klub ne može da se takmiči zbog 36.000 dinara, onda je to u redu i više neće postojati – rekao je Aleksandar Babić.

Babić je u nekoliko navrata pokušavao da nađe zajednički jezik sa čelnicima RS Centralne Srbije, nameravao je da u ratama isplati dug, ali nije naišao na razumevanje. 

- U RS Centralne Srbije nisam naišao na razumevanje, Upravni odbor na čelu sa Dušanom Stojkovićem i Nenadom Vidanovićem je doneo sramnu odluku da se Pobedniku zbog samo 36.000 dinara ne izda dozvola za sezonu. Ne tražimo da nam se oprosti dug, već molimo da nam se omogući da platimo na rate. Odluka je donesena 29. septembra, rešenje o neizmirenim obavezama dobio sam 5.oktobra što mi je veoma čudno budući da je Liga počela 1. oktobra. Rekao mi je direktor Simović da nije do njih, da je nemoćan, da dozvolu mora da izda RS Centralne Srbije, on tu ne može ništa - objasnio je prvi čovek Pobednika. 

Foto: AP PHOTO

Aleksandar Babić je u Beograd krenuo u petak, a sinoć je konak našao u Čačku. 

- U petak iz Prijepolja, spavao sam u Novoj Varoši, zatim Sevojnu, a sinoć u Čačku. Malo su me hladno vreme i kiša koja je padala omeli da budem brži, ali dobro, kako god bude, u Beograd stižem. Idem Ibarskom magistralom, malo su otežani uslovi, ali ne predajem se - objašnjava Babić, a potom objašnjava da nije imao drugo rešenje budući da su se u RSS-u oglušili na njegove zahteve. 

- Zvao sam generalnog sekretara Svetozara Stankovića, slao poruke, ali ni na jednu nije odgovorio. Nije mi preostalo ništa drugo nego da krenem u Savez i sastanem se sa Milenom Delić. Da li je moguće da zbog duga od 36.000 dinara ne žele da nam daju dozvolu, odluke se kriju u fioci i mene zanima kome smeta Pobednik. Za pet godina nismo nikada dugovali, nismo jedan dinar kasnili, sad samo tražimo nam dozvole da platimo na rate, a ne da oproste. Našao sam čoveka iz Niša koji je želeo da plati, ali kad je trebalo, rekao je da ne može da nam pomogne, jer ne sme da preskače neke ljude. Ne znam šta to znači, ali je tako bilo. 

Ističe Babić da od grada ne dobija podršku jer njegov klub smeta drugim klubovima. 

- Nismo dobili ništa od opštine, sponzora nemamo, finansiramo se iz sopstvenih džepova i sad su oni ostali prazni. Jednostavno nemamo odakle da nabavimo taj novac. Bavim se prevozom, nisam registrovao kola, kamion, prikolicu, jer sam sve davao u rukomet... Više nemam. U rukometu sam 25 godina, osnovao sam ovaj klub, privukao decu da igraju rukomet i onda je krenulo sve nizbrdo. Smetam drugim klubovima u gradu, od opštine ne dobijamo ništa, prepušteni smo sami sebi, pa dajemo novac iz svog džepa. I posle svega što radimo oni nam uskraćuju mogućnost da igramo - podvukao je Babić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija