• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G

24.10.2021

08:13

SPEKTAKL! Beograd je svetska prestonica boksa!

Starsportphoto

Ostali sportovi

SPEKTAKL! Beograd je svetska prestonica boksa!

Podeli vest

Svetsko prvenstvo u boksu u našem glavnom gradu kreće u nedelju, a specijalni gosti trebalo bi da budu Majk Tajson, Tajson Fjuri, Silvester Stalone, Roj Džons Džunior, Aleksandar Usik, Mark Volberg i mnogi drugi

Beograd je spreman da ugosti velikane! Svetsko prvenstvo u boksu u prestonici Srbije počinje u nedelju i trajaće do 6. novembra, a dolazak na planetarnu smotru najavile su legende ovog sporta, kao i poznati glumci i muzičari.

Svečana ceremonija otvaranja prvenstva biće upriličena u nedelju u Beogradskoj areni, a program počinje u 19.00. Još ranije je dolazak u svojstvu specijalnog gosta najavio jedan od najpopularnijih boksera svih vremena, Amerikanac Majk Tajson, a stiže i Roj Džons Džunior.

Velike nagrade

Juče se pojavila informacija da bi svetski poznati bokser Tajson Fjuri trebalo bi da stigne na Svetsko prvenstvo u Beograd kao gledalac. On je nedavno savladao Diontea Vajldera i odbranio titulu VBC šampiona sveta u teškoj kategoriji. Slavni Britanac, koji u profesionalnoj karijeri nije izgubio nijedan meč, trebalo bi da bude specijalni gost na najvećem bokserskom događaju u 2021. godini.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin kaže da će spektakl najverovatnije upotpuniti i legendarni glumac Silvester Stalone, poznat po ulozi Rokija u istoimenom serijalu filmova.

Petorica Rusa boksuju za Srbiju

 

Srbija će na Svetskom prvenstvu u boksu imati 16 reprezentativaca, a među njima su i petorica momaka koji stižu iz najveće države na svetu Rusije. To su Tamir Galanov, Vahid Abasov, Pavel Fjodorov, Vladimir Mirončikov i Sadam Magomedov. Osim njih, čast Srbije braniće Omer Ametović, Veljko Gligorić, Semiz Aličić, Nenad Jovanović, Džejlan Toskić, Almir Memić, Vouter Đokić, Aleksa Marković, Slobodan Jovanović, Milosav Savić i Vladan Babić.

 


- Čekamo da nam potvrde dolazak Stalonea. Roj Džons stiže u subotu. Ugostićemo 670 boksera iz 103 države, ukupno 1.350 ljudi će provesti 15 dana u beogradskim hotelima. Veliki broj učesnika boriće se za nagrade koje iznose po 100.000 evra za prvo mesto, 50.000 evra za srebro i 25.000 za bronzu - poručuje Borovčanin.

KO SVE DOLAZI

Majk Tajson
Silvester Stalone
Roj Džons Džunior
Tajson Fjuri
Mark Volberg
Aleksandar Usik

Spektakl bi trebalo da upotpuni i čuveni američki glumac Mark Volberg, dok će se u ulozi specijalnog gosta na otvaranju Svetskog prvenstva naći aktuelni prvak sveta u superteškoj kategoriji, Ukrajinac Aleksandar Usik.

Svečana ceremonija u nedelju takođe će biti spektakularna. Učestvovaće poznati srpski glumac Miloš Biković, francusko-američki glumac Said Tagmaui, slavna rumunska pevačica Ina, kao i najbolji trubač sveta Dejan Petrović i poznati rok bend "Van Gog".

Praznik sporta

Borovčanin kaže da će čitava ceremonija otvaranja trajati sat i po.

- Biće to praznik sporta. Otvaranje će biti spektakularno s najpoznatijim muzičkim izvođačima iz Srbije. Biće korišćeno 17 ringova, 2.000 bokserskih rukavica i sve to će posle biti podeljeno klubovima. Uz to, našim klubovima ostaje i 1.000 bokserskih džakova - kaže Borovčanin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija