• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.11.2021

09:18

VELIKO PRIZNANJE ZA SRBIJU! Prof. dr Milica Vukašinović Vesić član Stalnog komiteta za zdravlje, medicinu i istraživanja Svetske antidoping agencije!

AP/Photo

Ostali sportovi

VELIKO PRIZNANJE ZA SRBIJU! Prof. dr Milica Vukašinović Vesić član Stalnog komiteta za zdravlje, medicinu i istraživanja Svetske antidoping agencije!

Podeli vest

Izvršni odbor Svetske antidoping agencije je na redovnoj godišnjoj sednici izabrao prof. dr Milicu Vukašinović Vesić, direktorku Antidoping agencije Srbije, za člana Stalnog komiteta za zdravlje, medicinu i istraživanja

Stalni komitet Svetske antidoping agencije, broji samo 12 članova izabranih iz celog sveta, a predstavljaju sam vrh sportske medicine u svetu i jedno je od najuglednijih u najprestižnijih tela Svetske antidoping agencije.

Prof. dr Vukašinović Vesić je eminetni stručnjak naše zemlje. Do sada bila predstavnik Srbije u međunarodnim sportskim federacijama kao Sekretar medicinske komisije Evropske plivačke federacije i član Pravne i etičke komisije Svetske rvačke federacije, gde je svojim angažovanjem i radom prepoznata višestruko na međunarodnom nivou, prenosi "adas.org.rs".

U mandatu prof. dr Milice Vukašinović Vesić Srbija je kroz rad Antidoping agencije Srbije dobila status zemlje koja služi kao primer drugima u borbi protiv dopinga u sportu. Ipak, ono što prof. dr Vukašinović Vesić uvek ističe je da je cilj rada Antidoping agencije to da danas sportisti Srbije u Antidoping agenciji Srbije imaju podršku da se u kontinuitetu edukuju, sačuvaju svoje zdravlje i postižu vrhunske rezultate na pošten način, bez korišćenja bilo kakvih nedozvoljenih supstanci.

Odabir predstavnika Srbije u ovo izuzetno značajno telo Svetske antidoping agencije predstavlja veliko zasluženo priznanje kako za prof. dr Vukašinović Vesić, tako i za Ministarstvo omladine i sporta i Antidoping agenciju Srbije, koji su sistemski i u sinergiji sa svim nadležnim organima u Republici Srbiju učinili da danas Srbija bude jedan od lidera u svetu na polju borbe protiv dopinga u sportu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija