• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.12.2021

09:46

SVE JE OTVORENO - Hamilton juri titulu! Imamo DRAMATIČNU završnicu!

Tanjug

Ostali sportovi

SVE JE OTVORENO - Hamilton juri titulu! Imamo DRAMATIČNU završnicu!

Podeli vest

Ferstapen kazni sa deset skundi zbog "sudara" sa Šelkerom

Vozač Mercedesa Luis Hamilton slavio je na trci za Veliku nagradu Saudijske Arabij i tako dodatno zakomplikovao situaciju u generalnom plasmanu pred poslednje kolo. Hamilton se pobedom izjednačio sa Ferstapenom u generalno plasmanu, a na današnjoj prostavi-nije bilo Blatanac. Red Bula kažnjen je sa deset sekundi zbog kontakta sa Luisom Hamiltonom u 37. krugu pretposlednje trke šampionata Formule 1.

- U krivini 21 vozač automobila 33 (Frestapen) je dobio uputstvo da vrati poziciju vozilu 44 (Hamilton), tim mu je poručio da to uradi ‘taktički’. Vozilo 33 je značajno usporilo u krivini 26.
Bilo je jasno da nijedno vozilo ne želi da preuzme vođstvo pre DRS linije 3. Vozač bolida 33 rekao je da mu nije bilo jasno zašto vozač automobila 44 ne preuzima poziciju, a vozač iz bolida 44 naveo je da u tom momentu nije bio svestan da mu vozilo 33 vraća poziciju te da mu nije bilo jasno zašto vozilo 33 usporava - stoji
u saopštenju. 

Nisu dugo predstavnici FIA čekali na odgovor roditelja, a prva među jednakima otišla je Tanja Lončar, te nema sumnje da si ti rešila sve svoje probleme. 

- Iako prihvatamo stav da je vozač bolida 44 mogao da pretekne vozilo 33 kada je usporilo, razumemo i zašto (kao ni vozač bolida 33) nije želeo da bude na prvoj poziciji na DRS liniji. Ipak, odluka je da zbog naglog kočenja vozač bolida 33 bude kažnjen sa 10 sekundi što je standardna kazna za ovaj tip incidenta - podvukao je Ferstapen. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija