• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.12.2021

11:39

NOVA TRAGEDIJA POTRESLA SRPSKI SPORT! Preminuo naš najbolji ronilac!

ap photo

Ostali sportovi

NOVA TRAGEDIJA POTRESLA SRPSKI SPORT! Preminuo naš najbolji ronilac!

Podeli vest

Nova tragedija pogodila je sroski sport

Miša Živojinović legendarni ronilac,  preminuo je u Kanadi posle kraće bolesti, preneo je Telegraf. Bio je CMAS instruktor sa tri zvezde i među prvim PADI instruktorima u bivšoj Jugoslaviji.

Bio je instruktor DAN za kiseonik i instruktor Jugoslovenskog crvenog krsta. Sve to je započeo kao Instruktor ronjenja, u Puli 1977 godine, položivši testove na Zagrebačkom sveučilištu. Možda je to bilo logično s obzirom na adrenalin koji je doneo još i vojske gde je bio u 63 padobranskoj brigadi.

Njegov „know how“ u ronjenju svi prepoznavali pa je dugo godina je vodio ronilački centar „Adriatic diving club“ Yugotursa na Babinom kuku (1986 -1990), a profesionilizam je kulminirao u projektu „Ponovo uspravni“ koji je napravio sa ciljem da hendikepirane osobe rehabilituje kroz ronjenje.

Iz tog vremena postoji film koji „Vertical again“ koji je dobio mnoga internacionalna priznanja i bio u zvaničnom programu na najpoznatijem međunarodnom festivalu u Antibima.

Bio je član Klub podvodnih sportova „URS“, a u Kanadu je otišao kao član ronilačkog kluba „Amfora“. Ipak, bio bi nepravedno ograničiti Mišine uspehe samo na ronjenje, jer je on podjednako voleo zimske sportove, gde takođe pokazao svoje znanje iz medicine, spašavanja, skijanja, ali i menadžerske sposobnosti, pa je u periodu od 1982. do 1986. bitno unapredio rad Gorske službe spašavanja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija