• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.01.2022

07:10

DRAGAN JOVIĆ ISKRENO ZA INFORMER.RS! Gale pričao o medaljama naših tekvondistkinja, pa otkrio ko će obradovati Srbiju u Parizu i Los Anđelesu

Predrag Milosavljević

Ostali sportovi

DRAGAN JOVIĆ ISKRENO ZA INFORMER.RS! Gale pričao o medaljama naših tekvondistkinja, pa otkrio ko će obradovati Srbiju u Parizu i Los Anđelesu

Podeli vest

Selektor tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Gale Jović pričao je za naš portal o olimpijskim medaljama koje su osvojile Milica Mandić i Tijana Bogdanović, kao i o potencijalnim budućim osvajačima odličja na najvećim sportskim smotrama na planeti

Jović je na početku razgovora za Informer.rs pokušao da se opredeli za najdražu medalju.

- Ljubav prema medaljama ne delim i ne opredeljujem se tako lako. Svaka je teško osvojena i bilo bi ružno prema onoj koja je malo nižeg sjaja da je ponizim ili potcenim tako što je kao manje volim. Međutim, olimpijske medalje su najveće koje smo osvojili i najznačajnije, tako da se držimo njih, ali ne bih zaboravio ni one sa svetskih i evropskih šampionata, pa čak i juniorskih i kadetskih od kojih se počinje - rekao je Gale za naš portal, pa nastavio:

- Svi takmičari koji osvoje medalje u mlađim kategorijama pokazuju da su potencijal za seniorsku. Mi ih gajimo, učimo kako da se ponašaju, da rade i da dostignu te olimpijske visine. Ipak, na kraju bih istakao da su najznačajnije i najvrednije one medalje kojima se najviše dičimo i ponosimo, a to su olimpijske.

Foto: Predrag Milosavljević

Dragan Jović sa Milicom Mandić i Tijanom Bogdanović

Naredne Olimpijske igre održavajuse u Parizu 2024. godine, a posle njih u Los Anđelesu 2028.

- Trend osvajanja medalja mora da se nastavi, pošto ja ne znam još nekoga ko je u tri olimpijska ciklusa osvojio četiri medalje. Mogu da navedem samo neka od imena koja mogu da nas obraduju, to us svakako anja Stanković, Serđa Stević, pa Nadica Božanić koja trenutno 11. Na olimpijskoj rang listi, na nju računamo da e se direktno plasirati u Pariz. Zatim, imamo Mahdi Hodobahšija, Teodoru Jović, Andreu Bokan, Stefana Takova i još nekoliko zvučnih imena koji će vrlo brzo pokazati kvalitet. Većina ovih takmičara će biti kandidati za Olimpisjek igre u Los Anđelesu, ako ne već i u Parizu, tako da nema potrebe da brinete za naš sport.

Otkrio je potom popularni Gale i planove za 2022. godinu.

- Po svemu sudeći, kalendar za 2022. će ličiti na vreme pre korone. To znači da će svakog vikenda biti nekog takmičenja. Od svih sam odabrao ona koja su nam potrebna za glavne pikove sezone, a to su Svetsko prvenstvo u aprili i šampionat Evrope u maju.

Foto: Starsportphoto

Dragan Jović je proglašen za najboljeg trenera 2021. godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

- Učestvovaćemo prvo na Fudžejra openu, pa imamo nekoliko domaćih turnira posle kojih idemo na Prezident kup u Albaniji, koji je izuzetno veliki turnir. Nakon toga idemo u Bugarsku i pripremamo se za Svetsko prvenstvo, a zatim nas čekaju tronedeljne pripreme pred Evropsko prvenstvo. Osim toga, u toku godine će biti i Grand Pri turnira, koji su namenjeni za prva 32 takmičara na olimpijskoj rang listi. Nadam se da će do kraja godine Tijana (Bogdanović) i Nadica (Božanić) učvrstiti pozicije koje imaju, čak verujem da će Nadica i napredovati. Trudimo se da uđemo u prvih šest, pošto ih toliko direktno ide u Pariz.

Jović se zatim obratio mališanima i pozvao ih da se oprobaju u tekvondu.

- Poručio bih im da se malo odmore od igrica i kompjutera, da dođu na neki od treninga u obližnjem centru. Evo, mi im nudimo da dođu kod nas (preko puta Big šoping mola), u centar koji je najbolja sala u Evropi trenutno. Slobodnih mesta ima, mogu da probaju nedelju dana besplatno, da vide da li je to za njih. Verujem da će se pronaći i videti zbog čega smo mi ovoliko vezani za ovaj sport i zašto smo po ceo dan u sali. Jednom kad probate i vidite da svako može da se pronađe u ovom sportu, ostaćete zauvek u njemu.

Na kraju, Jović je imao praznične želje za naše čitaoce.

- Čitaocima Informera mogu samo da poželim spre svega puno zdravlja, a sportistima manje povreda ili da ih nemaju uopšte. Želim im uspešnu 2022. godinu i da se konačno obuzda korona, pa da krenemo normalno da se bavimo poslom i da živimo normalan život - poručio je Jović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija