• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. G.

17.01.2022

09:59

ORLOVI JURE ČUDO! Reprezentacija Srbije igra odlučujući utakmicu na Evropskom prvenstvu!

Starsportphoto

Ostali sportovi

ORLOVI JURE ČUDO! Reprezentacija Srbije igra odlučujući utakmicu na Evropskom prvenstvu!

Podeli vest

Rukometaši Srbije moraju večeras (20.30, RTS 1) da pobede olimpijskog šampiona Francusku sa dva gola razlike ako žele da se plasiraju u narednu rundu Evropskog prvenstva

Srbija hvata poslednji voz za opstanak na Evropskom prvenstvu! Rukometaši Srbije večeras (20.30, RTS 1, Arena premium 1) u Segedinu moraju da pobede olimpijskog šampiona Francusku sa dva gola razlike ako misle da se plasiraju u narednu rundu takmičenja.

Nakon dva odigrana kola u C grupi Francuzi su prvi sa četiri boda, Srbija i Hrvatska imaju po dva na deobi drugog mesta, dok su Ukrajinci bez pobede i već su otpisani. "Orlovi" su u nedelju poraženi od Hrvatske sa 23:20 i ostaje im da protiv najjače ekipe u grupi pokušaju da naprave čudo i izbore plasman dalje.

Ukrajina otpisana


Kalkulacije za ekipu španskog selektora Tonija Đerone prilično su jasne. Očekuje se da Hrvatska bez većih poteškoća dobije Ukrajinu večeras (18.00), zbog čega će našem timu biti potrebna pobeda od najmanje dva gola razlike. U slučaju da sve tri ekipe imaju po dve pobede i jedan poraz, napravio bi se takozvani trougao i bila bi presudna međusobna gol-razlika. Hrvati su izgubili od Francuske sa pet razlike i dobili Srbiju sa tri, pa su trenutno na minus dva pogotka. Naš tim trenutno ima minus tri pogotka, pa bi eventualnim trijumfom nad "trikolorima" od dva razlike stigao na minus jedan i samim tim pretekao Hrvate.

Problem je što se u narednu fazu takmičenja prenose samo bodovi osvojeni protiv onog tima koji je takođe prošao grupu, a to će Francuzima biti dodatni motiv da savladaju naše "orlove."
Iako je olimpijski šampion veliki favorit, naš reprezentativac Uroš Borzaš veruje u trijumf Srbije.

Hrvati već plaču: Francuzi,
nemojte da pustite Srbiju


Reprezentativci Hrvatske su odmah nakon pobede nad Srbijom počeli da vrše pritisak na Francuze, da "trikolori" ne prepuste pobedu našoj ekipi u odlučujućem meču 3. kola. Ako Srbija pobedi sa dva razlike, onda dalje idu naš tim i Francuzi, a Hrvati ispadaju.
Golman "kockastih" Mate Šunjić napomenuo je da se najviše plaši tog scenarija.
- Francuska je kvalitetnija ekipa i ne bi trebalo da kalkuliše. Igra se za bodove i za narednu fazu, a oni su velika sportska nacija. Na nama je da se skoncentrišemo na Ukrajinu, sve drugo nije u našoj moći - poručuje iskusni golman.


- Mnogo smo želeli pobedu protiv Hrvatske, jer smo tako mogli već da obezbedimo plasman u drugi krug takmičenja. Ipak, sada nam ostaje da krenemo težim putem. Bićemo pod pritiskom protiv Francuske, ali verujem da možemo da pobedimo. Već smo jednom to uradili, verujem da možemo ponovo. Borićemo se, nije sve izgubljeno. Ne treba da klonemo duhom. Mi smo narod koji uvek voli sve da uradi težim putem. Dva gola razlike nas vodi u drugi krug, verujem da možemo to - kaže levi bek "orlova".

Da se ponovi 2021.

Naravno, postoji i lakši put do druge runde, a to je da Hrvatska izgubi od Ukrajine. U tom slučaju dalje bi nas odveo i remi sa Francuzima, pa čak i minimalan poraz. Ipak, to je malo verovatno, pošto su Ukrajinci ubedljivo najslabija ekipa u grupi.

Naš golman Vladimir Cupara podseća da je Srbija 5. januara prošle godine u kvalifikacijama upravo za Evropsko prvenstvo pobedila Francusku kod kuće sa 27:24.

- Sudbinu i dalje držimo u našim rukama i to je dobro. Potrebna nam je pobeda protiv Francuske, znamo šta treba da uradimo i kako da odigramo da bismo stigli do nje. Ne tako davno pobedili smo Francuze. Spremni smo da svima dokažemo da smo kadri za velika dela - naglašava Cupara.

Plasman u narednu rundu izboriće po dve najbolje ekipe iz šest grupa. Zatim će biti formirane dve grupe sa po šest timova, a prve dve iz te dve grupe idu u polufinale.


C GRUPA

3. kolo

Ponedeljak
Ukrajina - Hrvatska 18.00
Srbija - Francuska 20.30


Standings provided by SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija