• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.02.2022

12:52

CIRKUS! Istog dana finale Lige šampiona i početak Svetskog prvenstva!

Reuters

Ostali sportovi

CIRKUS! Istog dana finale Lige šampiona i početak Svetskog prvenstva!

Podeli vest

FINA je pomerila održavanje Svetskog prvenstva u vodenim sportovima za jul i napravila haos

Istog dana biće odigrano finale Lige šampiona i početka Svetskog prvenstva u vaterpolu.

Završni turnir Lige šampiona će se igrati u Beogradu od 30. juna do 2. jula ove godine. A Svetsko prvenstvo u vaterpolu počinje 2. jula.

To je samo početak paklenog leta za vaterpoliste jer ih od 23, do 29. jula očekuje finalni turnir Svetske lige u Strazburu, a onda od 27. avgusta do 10. septembra Evropsko prvenstvo! To su četiri velika takmičenja u tri meseca!

FINA je prvobitno planirala SP u japanskoj Fukuoki, ali je ono zbog pandemije pomereno sa 2021. na 2022, a onda i na 2023. godinu. Ali, promenjeno je domaćinstvo, dodeljeno je za vodene sportove uvek spremnoj Budimpešti, a SP prvenstvo vraćeno na predstojeće leto.

Svetsko prvenstvo će biti održano i sledeće godine, redovno, u već planiranoj Fukuoki.

- Znamo da moramo da budemo maštoviti u pristupu trenutnoj zdravstvenoj krizi za naše sportiste. Današnji dogovor je svedočanstvo ovog rada. FINA prepoznaje da se pandemija razvija drugačije na nekim mestima. Izuzetno smo srećni da imamo domaćina koji deli našu strast za plivačkim sportovima, želju, mogućnosti i fleksibilnost da ogranizuje naše najprestižnije takmičenje. Duboko smo zahvalni svim našim domaćinima i znamo da sportisti imaju ista osećanja - rekao je predsednik FINA Husein Al-Musalam nakon saopštenja da će se SP održati u Budimpešti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija