• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.02.2022

09:37

ŠAMARČINA RUSIMA! Ostali bez zlata, Finci ispisali istoriju! (FOTO)

reuters

Ostali sportovi

ŠAMARČINA RUSIMA! Ostali bez zlata, Finci ispisali istoriju! (FOTO)

Podeli vest

Hokejaška reprezentacija Finske napravila je veliko iznenađenje i domogla se zlatne medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu

Finci su u finalu pobedil branioca titule Rusiju sa 2:1, koja je ujedno bila i prvi favorit za naslov šampiona.

Ovo je prvo zlato za Finsku u hokeju na ledu u istoriji Zimskih olimpijskih igara, a ukupno drugo zlato za Fince u Pekingu.

Foto: reuters

 

Pobedu Finskoj doneo je Hanes Bjorninen golom nakon 31 sekunde igre u poslednjoj trećini. Strelac u ekipi Finske bio je i Vile Poka, dok je jedini gol u selekciji Rusije postigao Mihail Grigorenko i to prvi na utakmicim dok je ruski golman Ivan Fedotov imao je 29 odbrana.

Foto: reuters

 

Finska je tako osvojila prvu zlatnu olimpijsku medalju u hokeju na ledu, a prethodno najbolji rezultat su srebrne medalje 1988. godine u Kalgariju i 2006. godine u Torinu.

Foto: reuters

 

U ekipi Rusije ni ove godine nisu nastupili igrači iz NHL lige, kao ni u Pjongčangu 2018. godine, kada je osvojeno zlato pobedom protiv Nemačke (4:3).

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija