• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.02.2022

16:38

OBNAVLJAJU SE SPORTSKI CENTRI, SALE I TERENI! Ministar Udovičić u Pirotu i Beloj Palanci!

MOS

Ostali sportovi

OBNAVLJAJU SE SPORTSKI CENTRI, SALE I TERENI! Ministar Udovičić u Pirotu i Beloj Palanci!

Podeli vest

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa svojim timom posetio je danas Pirot i Belu Palanku, nastavljajući akciju Ministarstva omladine i sporta koja godinama traje u kontinuitetu, direktnog razgovara sa mladima, doniranja sportske opreme i rekvizita školama i nove opreme klubovima

Tom prilikom zajedno sa predstavnicima lokalnih samouprava, mladima i mladim sportistima razgovarano je o daljem razvoju sporta i omladinskog aktivizma u tim opštinama.

Tokom boravka u Pirotu ministar je posetio osnovce Osnovne škole „Sveti Sava” i obradovao ih novom sportskom opremom i rekvizitima, koji će im poslužiti za nove sportske početke i uspehe. Ministar je obišao i Zip centar za mlade - biznis inkubator i razgovarao sa korisnicima o svim benefitima koji centar nudi mladima kroz podršku razvoju preduzetništva i zapošljavanja na lokalnom nivou.

„Uključivanje sve većeg broja dece i mladih u aktivno bavljenje sportom, kroz školski sport i promociju sportskih vrednosti širom Srbije, kao i stvaranje mogućnosti za usavršavanje i bolji položaj mladih na lokalu, prioritetni su ciljevi rada Ministarstva omladine i sporta. 

Posetili smo Zip centar za mlade koji je jedan od primera dobre prakse kako se mladima pruža direktna podrška za razvijanje preduzetništva i realizaciju poslovnih ideja, što doprinosi daljem razvoju ovog kraja i kvalitetu života mladih u Pirotu.

https://instagram.fbeg1-1.fna.fbcdn.net/v/t51.2885-15/274758062_1134728023947820_7828256690933525338_n.webp?stp=dst-jpg_e35&_nc_ht=instagram.fbeg1-1.fna.fbcdn.net&_nc_cat=104&_nc_ohc=bJvkahFbvyMAX_Ty3Ro&edm=ALQROFkBAAAA&ccb=7-4&ig_cache_key=Mjc4MjIzODM4Mjg5MTIwNTgyOA%3D%3D.2-ccb7-4&oh=00_AT_cbRl_wUZrqdkGLJcUzlIZnDvYFkKCTINeY_xrHrKqNw&oe=6220B8DA&_nc_sid=30a2ef

Upravo kroz takve i slične vrste podrške, menjamo stvari na bolje, počevši od lokala, jer radimo na tome da se uslovi za napredovanje mladih podjednako podstiču u svim delovima naše zemlje”, izjavio je ministar Udovičić.

Svoju posetu Beloj Palanci ministar Udovičić iskoristio je da  sa predstavnicima Kancelarije za mlade razgovara o najvažnijim temama za njih i izazovima sa kojima se suočavaju, ali i o izmenama i dopunama Zakona o mladima i reviziji Nacionalne strategije, koje će doprineti sve boljem položaju mladih u Srbiji.

Nakon toga, ministar se družio sa mladim sportistima na sportskom poligonu mlađih selekcija sportskih klubova u Beloj Palanci i obišao Osnovnu školu „Jovan Aranđelović” u Crvenoj Reci. 

„Kroz saradnju sa lokalnim samoupravama zajednički se trudimo da obezbedimo što bolje uslove za razvoj omladinske politike i bavljenje sportom. 

Samo tako, zajedničkim zalaganjima, stvaramo sve bolje uslove koji rezultiraju da sve veći broj mladih ljudi ostaje u svom mestu, jer upravo tu prepoznaju mogućnosti za svoje usavršavanje”, istakao je ministar Udovičić.

Komplete sportske opreme za učenike i mlade sportiste koje u kontinuitetu već treću godinu za redom Ministarstvo omladine i sporta donira školama širom Srbije čine  koševi, golovi, mreže za odbojku i po 40 lopti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija