• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.02.2022

21:57

OŠTAR ODGOVOR IZ RUSIJE! Prava sportista su IZNAD SVEGA!

reuters

Ostali sportovi

OŠTAR ODGOVOR IZ RUSIJE! Prava sportista su IZNAD SVEGA!

Podeli vest

Predsednik Olimpijskog komiteta Rusije Stanislav Pozdnjakov oglasio se povodom odluka MOK-a da zabrani sportistima iz Rusije i Belorusije učestvovanje na međunarodnim takmičenjima

Doneo je Međunarodni olimpijski komietet odluku da sportistima iz Rusije i Belorusije zabrani učešće na međunarodnim takmičenjima. Nema sumnje da će nove, drakonske, mere uneti ogroman nemir u Rusiju, a ekspresno nakon odluke oglasio se prvi čovek komiteta Stanislav Pozdnjakov. 

- Pažljivo smo pričitali preporuke Izvrnog odbora MOK u vezi sa učešćem ruskih sportista na takmičenjima. Imamo samo jedan komentar, u potpunosti nismo saglasni sa njima. Postoji Olimpijska povelja i postoji ranije izrečeni stav rukovodstva MOK da su sportisti srce olimpijskog pokreta i da su njihova prava iznad svega, uključujući i bilo kakvu političku tendencioznost - rekao je Pozdnjakov. 

Prvi čovek ruskog komiteta istakao je da je odluka Međunarodnog olimpijskog komiteta protivna Olimpijskoj povelji. 

- Dakle, današnja odluka kolega iz Međunarodnog olimpijskog komiteta, po našem mišljenju, protivreči se regulartornim dokumentima MOK i Olimpijskoj povelji, kao i duhu olimpijskog pokreta koji je treba da ujedinjuje, a ne da deli. Naš prvi korak biće slanje zahteva međunarodnim federacijama za dobijanje zvaničnog odgovora o statusu ruskih sportista i njihovim pravima da učestvuju na takmičenjima. Sa svoje strane, Ruski olimpijski komitet dosledno brani prava i interese ruskih sportista i pruža svu neophodnu pomoć našim nacionalnim federacijama da ospore diskriminatorske odluke nadležnih međunarodnih federacija - zaključio je prvi čovek Olimpijskog komiteta Rusije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smrad

pre 2 godine

isto tako postoji olimpijsko primirje koje Rusi krše

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija