• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.03.2022

16:31

NASTAVLJA SE ŽETVA ODLIČJA NA EP! Lazar i Andrea UPUCALI novu MEDALJU za Srbiju!

Streljački savez Srbije

Ostali sportovi

NASTAVLJA SE ŽETVA ODLIČJA NA EP! Lazar i Andrea UPUCALI novu MEDALJU za Srbiju!

Podeli vest

Mešoviti par vazdušnom puškom Andrea Arsović/Lazar Kovačević je osvojio srebro i Srbiji doneo treću medalju na Evropskom prvenstvu u Hamaru

U petak su, podsetimo, Teodora Vukojević (puška) i Zorana Arunović (pištolj) doneli srpskom strešljaštvu zlatnu, odnosno srebrnu medalju, pa je mešoviti par Arsović/Kovačević izborio treće odličje na Evropskom šampionatu u Hamaru.

Arsovićevoj je naslov vicešampiona Evrope peta medalja u takmičenjima miks parova na prvenstvima Starog kontinenta. Pre EP u Hamaru, imala je tri zlata i srebro, koje je osvajala zajedno sa Milutinom Stefanovićem. Kovačević se prvi put popeo na pobedničko postolje na seniorskom reprezentacijom na ovim takmičenjima.

Arsovićeva i Kovačević su u kvalifikacijama bili drugi, iza tima Izraela (Tal Engler/Sergej Rihter). Naš drugi par Teodora Vukojević/Milutin Stefanović je zauzeo 20.mesto.

Ona i Lazar su bili u drugoj grupi prve faze finala, zajedno sa timovima Finske 1, Italije 1 i Norveške 2.

Foto: Tanjug/AP

 

Njih dvoje su dominirali od početka, ređali sjajne hice. Takmičenje u grupi po pravilima traje do 20. serija, ipak, u ovoj grupi je završeno već posle 15. hica, jer Srbija je već tada obezbedila nedostižnu prednost nad rivalima, „zacementirala“ prvo mesto i plasirala se u meč za zlato. Ostali timovi su vodili izjednačenu borbu za drugo mesto, koje je na kraju pripalo Italiji 1. Azuri su tako stigli do bronze, jer treće mesto dele drugoplasirani miks parovi iz prve faze.

U meču za zlato sastali su se Srbija 1 i Izrael, pobednik prve grupe - dva najbolja para iz kvalifikacija.

Na početku duela za titulu šampiona Evrope, srpski tim nije zadržao zamah iz prve faze. Izraelci su bolje počeli, pogađali „jake desetke“ i poveli sa 8:2. Arsovićeva i Kovačević su uspeli da se vrate u borbu za titulu, smanjili su zaostatak (8:10). U nastavku meča srpski tandem je gađao dosta dobro, ali Izraelci su bili vrlo precizni i došli do zlata pobedom 17:11.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija