• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.G.

02.04.2022

16:14

SLAVLJE U ŠAPCU! Rukometaši Metaloplasitke, u klupske vitrine "vratili" trofej Kupa Srbije (FOTO)

S.G.

Ostali sportovi

SLAVLJE U ŠAPCU! Rukometaši Metaloplasitke, u klupske vitrine "vratili" trofej Kupa Srbije (FOTO)

Podeli vest

Rukometaši šabačke Metaloplastike osvojili su Kup Srbije za sezonu 2021/2022. koji je održan u Leskovcu.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić svečano je ugostio rukovodstvo i igrače ovog kluba i tom prilikom istakao da je Šabac grad sporta, a od sinoć i grad o čijim rukometašima priča cela Srbija.

,,Izuzetno mi je drago da je Metaloplastika osvojila Kup Srbije u godini kada su ključevi hale sportova ,,Zorka”, mesta uspeha šabačkog rukometa, prvi put u vlasništvu grada. Posle nekoliko sezona bez značajnijih rezultata, ovaj trofej se vraća u vitrine najuspešnijeg šabačkog sportskog kolektiva.

U finalnom meču naši rukometaši pobedili su aktuelnog šampiona Vojvodinu i osvojili nacionalni Kup koji nosi ime po prof. dr Branislavu Pokrajcu. Ovo je šesti trofej u ovom takmičenju za šabački klub, a drugi u samostalnoj Srbiji”, rekao je gradonačelnik Pajić.

Foto: S.G.

 

Na završnom turniru Kupa do izražaja je došla timska igra i pobednički mentalitet ekipe trenera Miodraga Kažića, a individualne nagrade su dobili Vojislav Brajović, koji je proglašen za najboljeg igrača i Darko Arsić koji je izabran za najboljeg golmana finalnog turnira.

,,Današnjem prijemu prisustvovao je i savetnik gradonačelnika za sport i sportsku infrastrukturu Mile Isaković, jedan od najboljih igrača iz zlatnog doba šabačkog rukometa. Ovom prilikom ću poželeti sreću i uspeh rukometašima Metaloplastike uz nadu da je ovo početak stvaranja novih rukometnih vanzemaljaca.

Grad Šabac uvek će podržavati naše sportske klubove. Ove godine smo iz budžeta za sport opredelili oko 200 miliona. Radimo sve da od Šapca napravimo Grad budućnosti”, dodao je Pajić. Slaviša Stojinović, direktor Rukometnog kluba Metaloplastika istakao je da su igrači na pravi način predstavili klub i grad Šabac.

Foto: S.G.

 

,,Trud i rad uvek daju dobre rezultate. Predano smo radili sve ove godine da bismo napravili ovaj uspeh. Siguran sam da su svi Šapčani ponosni na naše rukometaše. Trudićemo se da ovo bude početak kontinuiteta osvajanja pehara svake sezone”, istakao je Slaviša Stojinović.

Darko Arsić, kapiten RK Metaloplastika i najbolji golman finalnog turnira rekao je da se utisci još uvek nisu slegli i da je pehar vraćen u Šabac, gde mu je i mesto.

,,Vratili smo pehar gde mu je mesto, vratili smo ga u naš grad. Smatram da je Šabac i moj grad, iako nisam rođen ovde, ali noseći dres Metaloplastike i Šabac je postao deo mene. Momci su bili fantastični. I dalje smo svi pod utiskom. Još uvek nismo svesni ovih rezultata. Siguran sam da će biti još ovakvih uspeha koje ćemo doneti u naš grad”, istakao je Arsić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija