• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

19.04.2022

07:00 >> 10:59

BORIS ROJEVIĆ, POMOĆNIK SELEKTORA ĐERONE, ZA INFORMER.RS: Bio je raspad sistema, ali se srpski rukomet vraća na velika vrata!

Starsportphoto

Ostali sportovi

BORIS ROJEVIĆ, POMOĆNIK SELEKTORA ĐERONE, ZA INFORMER.RS: Bio je raspad sistema, ali se srpski rukomet vraća na velika vrata!

Podeli vest

Trener Vojvodine, pomoćnik selektora Tonija Đerone, Boris Rojević, ne krije oduševljenje posle plasmana najbojih rukometaša Srbije na Svetsko prvenstvo

Srbija je u subotu pobedila Sloveniju u drugom meču sa 23:20 i rešila pitanje odlaska na najveću rukometnu smotru u Švedskoj i Poljskoj.

Prvi pomoćnik selektora rukometne reprezentacije Tonija Đerone, Boris Rojević pričao je za Informer.rs posle uspeha naše selekcije u baražu i plasmana na Svetsko prvenstvo.

Foto: Starsportphoto

 

Ističe naš trener impresije posle pobede u baražu nad Slovenijom i plasmana na Svetsko prvenstvo.

- Nije mala stvar pobediti Sloveniju pogotovo što smo ih pobedili u oba meča. Reprezentacija koja je sigurno u top 10 evropskih reprezentacija. Dobro smo odigrali u Sloveniji i dočekala nas je sjajna azmosfera u Kragujevcu. Bilo je 3.500 ili 4.000 ljudi. što pokazuje da se rukomet u Srbiji vraća na velika vrata. Ovo je dokaz da je rukomet krenuo uzlaznom linijom i da ćemo u budućnosti imati jako dobre i zapažene rezultate što se tiče reprezentacije, a nadam se da će tako biti i na klupskom nivou.

Selektor Đerona sa vama iz stručnog štaba od 70 odsto iste reprezentacije napravio je ekipu sa pobedničkim mentalitetom.

- Okupili smo celu reprezentaciju, najbolju moguću. Dobili smo jednog velikog igrača Dragana Pešmalbeka i samim tim nam je reprezentacija puno jača kao i sa Ilijom Arbutovićem koji se vratio posle povrede. Jednostavno za malo vremena od kada smo se okupili ne možeda se uradi ogromna stvar, ali velika stvar je što su se njegovim prisustvom odazvali svi reprezentativci i odmah se dobija na kralitetu. Posvećenost njega, a potom i stručnog štaba što su igrači prepoznali, posvećenost svih nas zajedno je donela rezultat. Selektor je jedan šraf, najfažniji šraf, ali svi ukupno od dobrog rada novog saveza do momaka koji se odazovu a ne iskoriste to vreme da provedu sa svojim porodicama, pa sve do nas u stručnom štabu - kaže Boris Rojević.

Foto: Starsportphoto

Reprezentacija Srbije

Pomoćnik Tonija Đerone naglašava da je, u trenutku dolaska Španca na mesto selektora, u Rukometnom savezu bio raspad sistema. 

- Može se reći da je u savezu bio skoro raspad sistema. Ali, sada je drugačija situacija. Dobar rad Saveza, jer jedna figura ne može sama, to je selektor lepo rekao na jednom predavanju koje je držao u Srbiji. Samo svi zajedno možemo do uspeha. To je jedan sistem koji je on postavio, ali gde bez svih ostalih ljudi to ne bi moglo da funkcioniše - ističe Rojević.

Foto: Starsportphoto

Boris Rojević

Uroš Borzaš i Dragan Pešmalbek priključili su se reprezentaciji...

- Da, to su velika pojačanja. Borzaš je odličan  bek. Ali za mene lično Dragan Pešmalbek, koji sada ima 26 godina, u reprezentaciji Francuske bio je u senci Luke Karabatića, Gvardiole i ostalih pivota. Odlučio je da uzme naše državljanstvo i tako smo dobili sjajno pojačanje i u igračkom i ljudskom smislu. Pešmalbek je najbolji igrač reprezentacije, možeš da ga staviš gde hoćeš on će to ispoštovati i odigrati fenomenalno. Skroman, dobar, kulturan, to je jedno bogastvo koje smo dobili, on je blago reprezentacije Srbije, a toliko je skroman dečko. Morate biti baš u materiji kako biste videli sve to što on uradi za reprezentaciju. On je najbolji igrač ove generacije - oduševljen je novim reprezentativcem Boris Rojević!

 

Foto: Rukometni savez Srbije

 

Rojević nije iznenađen da su se čak četiri reprezentacije sa ovih prostora kvalifikovale na Svetsko prvenstvo.

- Hrvatska već godinama igra sjajan rukomet, ima dobru reprezentzaciju, jake mlađe kategorije odakle izlaze svake godine jako dobri igrači. Što se tiče Makedonaca, njima je rukomet prvi nacionalni sport gde je puna hala i navijači su ludi za rukometom, i to nije iznenađenje, posebno jer sad im je za selektora došao legendardni Kiril Lazarov, jedan od najboljih igrača svih vremena. Po meni najveće iznenađenje je Crna Gora koja sa selektorom Roganovićem pravi dobre rezultate s obtirom da je to zemlja od samo nekih 600.000 stanovnika. Mada imali su možda i najlakši žreb od svih ovih "naših" reprezentacija, jer su prošli ekipu Grčke, sada su uhvatili kontinuitet jer posle EP sad su se plasirali i na Svetsko prvenstvo, mada im klupski rukomet nije na zavidnom nivou - u dahu priča Rojević.

Špancu nije bila problem jezička barijeta. Svi su mislili da će to biti glavni kamen spoticanja. 

-Nije bilo velike jezičke barijere i to nije predstavljalo problem, važna je hemija unutar ekipe.

Momci u Voši se bore i ginu

Vojvodina će po svemu sudeći ponovo biti Šampion Arhus Superlige.

- Da. Iako smo imali nekih pehova sa povredama, momci se stvarno bore i ginu, svaku utakmicu po pet-šest igrača je falilo ali su se neki novi momci pojavili. Rogan, Šijan, Milić i Jovica Nikolić su povukli kad je bilo potrebno. Idemo  na desetoj ljubilarnoj tituli, a uspeli smo i da promovišemo neke nove mlade igrače. Potpisali smo i sporazum sa jednom od najboljih škola rukometa u Srbiji Rukometnim klubom Hajduk iz Beške, koje sjajno predvodi Darko Trivković - zaključio je prvi pomoćnik Tonija Đerone, Boris Rojević.

 

Svetsko prvenstvo će pokazati pravo stanje stvari i kvaliteta.

- Tako je. Tek će sledeće Svetsko prvenstvo pokazati ko smo, i kakvi smo. Što je rekao Vanja Ilić mi smo za kratko vreme pobedili Slovence. Čudan smo mi narod, sad kad ide dobro sve je sjajno i bajno, ali ko zna šta bi bilo da je ne daj Bože krenulo po zlu - priča šef struke novodske Vojvodine.

Uspeo je selektor da okupi sve najbolje igrače.

- Mnogo je bolje stanje nego nekoh prethodnih godina, i njegov prvi veliki uspeh je taj da je uspeo to da mu se svi koje je hteo odazovu, to je prva i osnovna stvar, to je najveća prevaga, a ne rad na treninzima, jer mi nemamo puno vremena za treninge jer su kratki periodi.

Rojević ističe da je gajio španski sistem kada je došao u Vojvodinu.

-  Ima jedan Pribakov intervju na Balkan handbool-u  koliko je Rojevića oblikovao rad sa Tonijem Đeronom i koliko je to preneo u klub, a on je odgovorio "vrlo, vrlo malo, skoro ništa" posle  godinu dana rada. Zašto je to rekao zato što smo mi to sve već radili. Vrlo sličan nam je sistem. Razlika između srpskih trenera i tih Španaca, nije velika, samo što su oni posvećeniji analitici od nas, tu su odskočili od drugih, i sada je i selektor to nas već naučio.

Foto: Starsportphoto

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija