• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.04.2022

09:10

SAN CELE GENERACIJE SU OLIMPIJSKE IGRE! Lazar Kukić, novi lider SRBIJE, ekskluzivno za Informer nakon plasmana na Svetsko prvenstvo!

Starsportphoto

Ostali sportovi

SAN CELE GENERACIJE SU OLIMPIJSKE IGRE! Lazar Kukić, novi lider SRBIJE, ekskluzivno za Informer nakon plasmana na Svetsko prvenstvo!

Podeli vest

Srpski reprezentativac Lazar Kukić govorio je za Informer posle velikog trijumfa nad Slovencima i plasmana rukometne reprezentacije na Svetsko prvenstvo

Srbija je spremna za velike uspehe! Dolazak Tonija Đerone oterao je tmurne oblake iznad srpskog rukometa, a španski strateg u praksi je pokazao koliko Orlovi zapravo mogu. Pobeda protiv Francuske, sada dupla pobeda protiv Slovenije i vera u nacionalni tim se vratima. 

Da stvar bude bolja, Srbija će biti učesnik Svetskog prvenstva nakon što su orlovi propustili planetarnu smotru u Egiptu. "Kostur" ekipe u odnosu na Svetsko prvenstvo igrano u Nemačkoj ostao je isti, ali nije baš sve kao nekada. Zapravo je sve potpuno suprotno! 

Jedan od igrača koji su svoje prve seniorske reprezentativne korake napravili u Nemačkoj 2019. godine je i naš sagovornik Lazar Kukić. 

- Bio sam deo reprezentacije i 2019. godine na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, bilo je to prvo veliko takmičenje za mene. Zahvalan sam na svemu što sam prošao tamo, tada sam prvi put bio deo reprezentacije. Nije se mnogo stvari promenilo u odnosu na selektora Peruničića. Vladala je i tada sjajna atmosfera, sličan je bio sastav kao i sada. Znamo koliko su španski treneri usavršili taktiku, posvećeni su i skoncentrisani radu, to se sada promenilo - rekao je Lazar Kukić na početku razgovora. 

Foto: Starsportphoto©

Reprezentacija ponovo ima podršku naroda

Orlovi su, nažalost, bili pogođeni koronavirusom pred Evropsko prvenstvo igrano u januaru. Posle dugo godina je reprezentacija išla na veliko takmičenje sa velikim ambicijama, ali je pandemijska situacija pomrsila račune četi Tonija Đerone koje je EHF Euro u Mađarskoj završila već posle prve faze. 

Ipak, vera u reprezentaciju vratila se pre Evropskog prvenstva, a ni nešto slabiji rezultat koji su Orlovi ostvarili nije usporio napredak. Naprotiv, Kragujevac je u revanš meču protiv Slovenaca pokazao da će se u Srbiji tek igrati rukomet, a po rečima našeg sagovornika sve to se oseti i unutar nacionalnog tima. 

- Oseti se u reprezentaciji atmosfera, prija nam što narod ponovo prati rukomet. Puna hala u Kragujevcu, mnogo ljudi je došlo da nas podrži, to samo pozitivno utiče na nas igrače. Ta euforija se stvorila pred Evropsko prvenstvo kada smo dobili Francuze. Osetilo se da se naš rukomet tiže, ali nismo imali sreće na prvenstvu zbog koronavirusa. Nadam se da ćemo ovim plasmanom nastaviti uzlaznom putanjom - jasan je srednji bek Benfike. 

Iako je Srbija izbacila Slovence, pred žreb je selekcija Uroša Zormana imala ulogu favorita. Žreb nije bio naklonjen Orlovima koji su dobili najtežeg mogućeg rivala, ali su na terenu uspeli da pokažu mnogo više od Zmajčeka, te će zasluženo igrati na planetarnoj smotri. 

- Dobili smo baš jakog rivala, kao i do sada nismo imali sreće na žrebu, kao i prošle godine. Tada nismo mogli da se takmičimo zbog koronavirusa, pa su Slovenci direktno prošli na Svetsko prvenstvo. Dobili smo novu priliku da igramo sa njima i pokažemo koliko možemo i pokazali smo. Nismo reprezentacija za potcenjivanje, težimo najvećim rezultatima. Nije bilo lako, posebno u drugoj utakmici koja je bila teža, ali je ekipa odradila odličan posao. Zasluženo smo slavili i to nam mnogo znači. 

Đerona radi na sitnim detaljima

Jasno je svima da u uspehu reprezentacije selektor Toni Đerona ima ogroman doprinos. Lazar Kukić je pod vođstvom španskog stručnjaka dosegao neslućene visine i pokazao da je spreman za rukomet na najvišem nivou, a kao glavni razlog vidi činjenicu da Španac obraća pažnju na svaki detalj. 

- Doneo je prepoznatljiv španski sistem, ima ogroman fokus na detaljima koji donose ogroman doprinos u našoj igri, bez dileme bih to izdvojio - objasnio je Kukić. 

Foto: Starsportphoto

Selektor Toni Đerona na meču protiv Francuske u Zrenjaninu

Baš kao i pred EURO, oko reprezentacije se podigla velika euforija. Svetsko prvenstvo na programu je iduće godine. Ipak, situacija u svetu je takva da sastavi i izdanja brojnih ekipa idu od dana do dana budući da je pandemijska situacija još uvek veoma nestabilna. Ambicije su najviše, ali je prioritet da se ekipa okupi, spremi, a onda u punom sastavu ode put Poljske ili Švedske. 

- Da svi budemo na okupu i ostanemo zdravi. Nadamo se da neće biti nikakvog virusa, to je primarni cilj. Naravno, želimo da napravimo korak dalje u odnosu na prošli turnir, da prođemo grupu i takmičimo se sa najboljim ekipama na svetu. Očekuje nas mukotrpan rad, mnogo treninga i priprema. Kada smo zajedno onda smo najbolji i najjači, to je naša prava verzija - rekao je lider srpske generacije.

Lazar Kukić je "etiketiran" kao jedan od najboljih u našoj selekciji što je do sada mnogo puta potvrdio i na terenu. Simultanka u Sloveniji, a potom i "dirigentska palica" u Kragujevcu pokazali su da Srbija igra po taktovima maestralnog srednjeg beka. 

- Rekao bih da je to motiv više, nadam se da ću napredovati i doprineti ovoj generaciji. Nadam se da možemo da stignemo do velikih rezultata, a i zašto se ne bi plasirali na predstojeće Olimpijske igre. To mi je najveća želja, baš kao i svim momcima u ekipi - podvukao je Lazar Kukić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija