• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

26.04.2022

09:56

SRPSKA RUKOMETAŠICA ALEKSANDRA STAMENIĆ ZA INFORMER POSLE VELIKOG USPEHA: Velika je čast biti deo ovog tima, mnogo učim od Sanje Radosavljević!

Starsportphoto

Ostali sportovi

SRPSKA RUKOMETAŠICA ALEKSANDRA STAMENIĆ ZA INFORMER POSLE VELIKOG USPEHA: Velika je čast biti deo ovog tima, mnogo učim od Sanje Radosavljević!

Podeli vest

Aleksandra Stamenić, srpska rukometašica sumirala je utiske posle plasmana reprezentacije Srbije na Evropsko prvenstvo koje se od 4. do 20. novembra u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori

Srpska reprezentativka Aleksandra Stamenić(23) pričala je za informer.rs posle uspeha u kvalifikacijama, i plasmana na Evropsko prvenstvo koje se igra u septembru ove godine.

Rukometašica mađarske Kišvarde koja je na prethodnom Svetskom prvenstvu odigranom u Španiji, bila je startno levo krilo. I na jednoj utakmici, protiv Kameruna bila je proglašena za igračiću utakmice.

Rukometašice ponosne 

Kako se osećate posle plasmana na Evropsko prvenstvo, drugom velikom takmičenju zaredom?

- Osećaj je sjajan. Ponosni smo jedne na druge, na ceo tim i stručni štab. Nastavili smo  kontinuitet odlazaka na velika takmičenja - ističe na početku Aleksandra Stamenić.

Šta je bilo najteže tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo?

- Falilo nam je vremena za uigravanje. Ekipa je nova, podmlađen je sastav. Sigurno smo imali više vremena, sigurno bismo uzeli neki bod više - nastavlja levo krilo mađarske Kišvarde.

Foto: Starsportphoto

 

Kako se ekipa nosila sa pritiskom u poslednjoj utakmici? 

- Mislim da smo rasli iz utakmice u utakmicu, i verovali u tim, s tim je i pritisak bio sve manji. Domaći teren, i naravno publika u Zrenjaninu koja je bila sjajna, davala nam je dodatni vetar u  leđa da upravo taj pritisak što ranije predbrodimo. 

Bliži se žreb na Evropsko prvenstvo, koga biste voleli da izvučete, a koga bi najradije da izbegnete ?

- Mislim da smo na Svetskom prvenstvu pokazale da možemo da se nosimo sa najvećim selekcijama i Evrope. Najveći akcenat je nama samima. Naravno  da bi volele lakši žreb, ali ne prezamo ni od koga - samouvereno priča popularna Acka koja je prve rukometne korake načinila u Hajduku iz Beške.

Foto: Starsportphoto

 

Trenirate i igrate sa devojkama koje ste gledali samo na TV?

- Čast mi je što sam deo reprezentacije, i ovih fenomenalnih devojka koje su pre svega dobre devojke, pa tek onda i sjajne igračice. Velika mi je satisfakcija sa ut njih radim i nadograđujem sebe.

Kako je trenirati i učiti od Sanje Radosavljević koja je jedna od najboljih igračića na svojoj poziciji u Evropi ?

- Zaista mi je drago da na mojoj poziciji imam od koga da učim u reprezentaciji. Izrazito poštovanje imam prema Sanji, ona me inspiriše da još više radim na sebi. Savetuje me i osećam njenu podršku - priča u dahu o svojoj koleginici po pozicija levo krilo naše reprezentacije.

Foto: Starsportphoto©

 

Da li je teško isopuniti sve zahteve selektora  Uroša Bregara?

- Uroš Bregar je dokazan trener. Dugi niz godina vodio je tim koji igra Ligu šampiona, iako možda šira javnost nije upoznata sa njegovim ljudskim i trenerskim kvalitetima. Traži od nas maksimum, i dobru energiju, te se samim tim napredak i bolji rezultati reprezentacije vide.

Da li ostajete u Kišvardi ili menjate klub sledeće sezone?

- Produžila sam ugovor sa Kišvardom, tako da i sledeće sezone ostajem u klubu - završava Stamenićeva intervju za informer.rs.

Evropsko prvenstvo se igra  od 4. do 20. novembra u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori. Žreb za Evropsko prvenstvo biće obavljen 28. aprila u Ljubljani. Srbija nalazi u četvrtom šeširu, zajedno sa selekcijama Španije, Rumunije i Švajcarske.

Prvi šešir: Norveška, Francuska, Poljska i Danska;

Drugi šešir: Holandija, Crna Gora, Mađarska i Švedska;

Treći šešir: Slovenija, Severna Makedonija, Nemačka i Hrvatska;

Četvrti šešir: Španija, Rumunija, Srbija i Švajcarska.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija