• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.05.2022

21:39 >> 22:24

SRBIJA DOBILA NOVOG ŠAMPIONA! Kragujevčani PROKLINJU peterce! Novobeograđani NA TRONU!

Tanjug

Ostali sportovi

SRBIJA DOBILA NOVOG ŠAMPIONA! Kragujevčani PROKLINJU peterce! Novobeograđani NA TRONU!

Podeli vest

Posle titule u Regionalnoj ligi, vaterpolisti Novog Beograda postali su i državni prvaci, pošto su posle peteraca savladali Radnički u Kragujevcu rezultatom 15:17 (2:1, 4:3, 3:4, 5:6, 1:3)

Radnički nije uspeo da odbrani titulu šampiona Srbije, jer su i u drugom meču finalne serije plej-ofa poraženi od ekipe Novog Beograda, ovoga puta na svom bazenu, nakon peteraca (17:15), posle velike drame i remija u poslednjim sekundama regularnog dela (14:14).

Izabranici Uroša Stevanovića vodili su od samog starta, a u drugoj četvrtini došli su i do dva gola prednosti, koju su sačuvali do poluvremena – 6:4.

Sredinom treće četvrtine, golovima Miličića i Lukića, branilac titule je stigao i do „plus tri“ (8:5), ali su Novobeograđani dobili dva napada sa igračem više i ponovo prišli na gol zaostatka.

Samo 14 sekundi pre ulaska u poslednju četvrtinu, Lukić je vratio Radnički na dva gola prednosti, ali su potom Kragujevčani primili gol uz zvuk sirene posle odbitka i ušli u odlučujući period sa samo golom prednosti.

Gosti su golovima Drašovića i Mandića odmah doneli svom timu preokret i prvo vođstvo od 10:9.

Ćuk je majstorijom u svom stilu odmah izjednačio na 10:10, da bi isto uradio i u sledećem napadu, posle novog gola Mandića (11:11). Novi Beograd je potom dobio napad sa dva igrača više i realizovao ga preko Jakšića, ali je novo poravnanje doneo Filip Janković (12:12).

Foto: Tanjug

vaterpolisti Novog Beograda sa šampionskim peharom

Samo tri minuta pre kraja, Milanovićev tim je srećno došao do gola Jakšića od bloka, ali da se drama nastavi postarao je novopečeni reprezenetativac iz Radničkog, Luka Pljevančić – 13:13.

Na tri sekunde pre kraja, Novi Beograd je realizovao igrača više preko Vučinića, ali ni tu nije bio kraj drame, pošto je prvo Radulović šutem sa centra izborio korner, a potom je na samo sekundu pre kraja lukavo našao Stefana Brankovića na drugoj stativi za erupciju oduševljenja u Kragujevcu i izjednačenje – 14:14.

Prešlo se na peterce, koji su bili kobni po Kragujevčane. Novi Beograd je vodio sa 3:0, pošto su precizni bili Strahinja Rašović, Mandić i Drašović, dok su kod Radničkog promašili Ukropina i Janković. Jedini precizan kod domaćih bio je Branković, da bi Gogov vratio dramu promašajem (3:1), međutim, promašaj Josipa Vrlića rešio je sve dileme.

Najefikasniji kod Radničkog bili su Filip Janković i Nikola Lukić sa po tri gola, dok je Miloš Ćuk postigao dva, kao i Strahinja Rašović, Mandić, Jakšić, Vlahopulos i Drašović na drugoj strani.

Kragujevčanima za utehu ostaje Kup Srbije, koji su osvojili savladavši u finalu upravo Novi Beograd.

Radnički - Novi Beograd15:17 (2:1, 4:3, 3:4, 5:6, petercima 1:3)

KRAGUJEVAC – Bazen SPD „Radnički“. Sudije: Stanojević i Virijiević. Peterci: 0:1 S. Rašović, 0:2 Mandić, 0:3 Drašović, 1:3 Branković.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević, Janković 3, Ćuk 2, Krug, Ukropina, Pljevančić 1, Toholj 1, Miličić 1, Lukić 3, Vrlić 1, Todorovski, Radulović 1. Trener: Uroš Stevanović.

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović, S. Rašović 2, Mandić 2, Martinović, Vučinić 1, D. Pijetlović, Gogov 1, Jakšić 2, Perković, Vlahopulos 2, Drašović 2, V. Rašović 1, Fernandez, Šušiašvili 1. Trener: Igor Milanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija