• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.06.2022

14:43

NAJBOLJI BASKETAŠ SVETA OGORČEN! Tokio ostavio gorak ukus, nisu mi dali odrešene ruke (VIDEO)

Ostali sportovi

NAJBOLJI BASKETAŠ SVETA OGORČEN! Tokio ostavio gorak ukus, nisu mi dali odrešene ruke (VIDEO)

Podeli vest

Jedan od najboljih igrača na svetu u basketa 3x3 Dušan Domović Bulut doputovao je u Čikago gde se priprema za svoje drugo uzastopno učešće u BIG 3 ligi

Prošle godine bio je prvi Evropljanin koji je učestvovao u ovoj ligi, a zahvaljujući sjajnim partijama prošle sezone ukazana mu je čast da  ove, koja startuje 19. juna, bude kapiten ekipe Elijensa i zajedno sa trenerom Rikom Mahornom, bivšim igračem Detroit Pistonsa i članom Kuće slavnih izabere tim.

Iako je u bogatoj karijeri osvojio pregršt trofeja, među kojima četiri zlata na svetskim i dva najsjajnija odličja na prvenstvima Evrope, a dugo vremena je bio i zvanično najbolji basketaš na svetu. Po njegovim rečima jedina žal mu je za zlatom na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali još uvek ima prilku da dosanja i taj san.

Foto: Tanjug/AP

Dušan Domović-Bulut

- Moram da priznam da me to i dalje boli. Propustio sam šansu. Momci koji su sada u nacionalnom timu imaće priliku da to isprave, ja očigledno neću. To je nešto što će me prognjati i zauvek ostati u nekom delu mog mozga kao nešto što nisam uspeo da ostvarim, a silno sam želeo - kaže Domović Bulut i dodaje:

- Ne mogu da budem nezadovoljan, jer sam odlikovan olimpjac, ali ta zlatna medalja bila je san nas četvorice kada smo počeli da se bavimo ovim sportom. Dočekali smo da basket 3x3 postane deo olimpijske porodice sportova i zato svaki put kad pomislim na Tokio imam gorak ukus i osećaj neke nelagode, ali šta je tu je - iskren je Domović Bulut.

Uprkos tome što ima 36 godina i dalje je u vrhunskoj formi o čemu svedoči i veliki međunarodni turnir Rimu koji je Dušan Domović Bulut osvojio sa Novim Sadom, u svom prepoznatljivom stilu, pogodivši trojku u poslednjoj sekundi velikog finala. Ipak, Dušan više nije deo reprezentacije Srbije:

- Košarkaški savez Srbije mi se zahvalio na uslugama. Okrenuli su se drugim igračima i metodima. Uvek sam imao želju da igram za državni tim. To sam dokazao neborjano puta, prevashodno kad je basket 3x3 kao sport bio još u povoju, kad se igralo bez ikakve nadoknade, nisam propuštao nijedno takmičenje - kaže Domović Bulut i potom objašnjava:

Foto: printscreen

Dušan Domović-Bulut

- Ono što me je malo pogodilo je činjenica da smo uz pomoć mog načina rada, pristupa i metoda stigli tu gde jesmo, da smo najtrofejnija basketaška nacija na svetu. Ako je već tako, žao mi je da ako su u KSS već znali da će Olimpijske igre u Tokiju biti moje poslednje takmičenje u nacionalnom timu, zašto mi nisu dali odrešene ruke da vodim tim onako kako sam mislio da je najbolje. Ne zameram nikom ništa, niti krivim bilo koga. Ako bi nekog trebalo da krivim, mogao bih samo sebe što nisam uspeo da uradim bolji posao i što ni u jednom trenutku nisam osetio datu odgovornost niti podršku da budem ono što jesam - zaključio je je Domović Bulut.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija