• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.06.2022

12:23

NAPRED BASKETAŠI! Srbi napadaju peto svetsko zlato!

Tanjug/AP Photo

Ostali sportovi

NAPRED BASKETAŠI! Srbi napadaju peto svetsko zlato!

Podeli vest

U utorak počinje Svetsko prvenstvo u basketu 3×3 u belgijskom Antverpenu, a na programu je do 26. juna,

Basketaši Srbije su do sada osvojili četiri zlatne medalje na Svetskim prvenstvima, uz jedno srebro. Poslednji put su se naši basketaši domogli medalja sa ovog prvenstva još 2018. godine.

Srbija je prošle godine osvojila trofej na Evropskom prvenstvu, dok je na Igrama u Tokiju bila treća.

 

Put Antverpena krenula je ekipa u sastavu: Dejan Majstorović, Marko Branković, Strahinja Stojačić i Mihailo Vasić, dok ih prati stručni štab u sastavu: Marko Ždero – selektor, Danilo Lukić – trener, Stojan Subašić – fizioterapeut, uz tim menadžera reprezentacije Gorana Vojkića.

Reprezentacija Srbije će svoje prve mečeve u okviru A grupe igrati u utorak, 21. juna, prvo protiv reprezentacije Novog Zelanda (od 11.55 sati), a potom i protiv Portorika (od 14.55 časova).

Poslednja dva meča u grupi Srbija će igrati u četvrtak (23. juna) i to prvo protiv Brazila (od 12.20 časova), a potom i od 14.00 sati protiv Francuske.

Neophodno je zauzeti jedno od prva dva mesta u grupi kako bi se reprezentacija Srbije plasirala u četvrtfinale prvenstva.

Četvrtfinalni mečevi zakazani su za subotu (25. jun) od 16.35 sati, da bi u slučaju plasmana u polufinale (i borbu za medalje) naša reprezentacija nastupala i poslednjeg dana takmičenja – u nedelju 26. juna od 18.10 sati. Sve mečeve FIBA 3×3 Svetskog prvenstva u Antverpenu možete pratiti na zvaničnom YouTube kanalu FIBA 3×3.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija