• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.06.2022

12:23

DETALJI STRAVIČNE DRAME! Poznato zašto se Amerikanka onesvestila u bazenu!

reuters

Ostali sportovi

DETALJI STRAVIČNE DRAME! Poznato zašto se Amerikanka onesvestila u bazenu!

Podeli vest

Amerikanka Anita Alvarez zabrinula je ceo svet kada je ostala je bez svesti tokom nastupa na Svetskom prvenstvu u Budimpešti


Svet je ostao u šoku kada je video Anitu koja je tokom nastupa ostala bez svesti  i potonula na dno bazena. Srećom, njen trener Andrea Fueuntes je ekspresno reagovala i izvukla je na površinu.

Anita je sada u redu, a Andrea je otkrila šta se dogodilo sa američkom plivačicom.

- Anita je dobro – doktori su proverili sve vitalne pokazatelje i sve je u redu: puls, kiseonik, nivo šećera, krvni pritisak, sve je u redu - počela je Fuentesova.

Foto: printscreen

Anita Alvarez završila na dnu bazena

Anita nije disala, čak  dva minuta nije mogla da udahne, jer su joj pluća bila pune vode. Na sreću, povratila je vodu i sada se oporavlja.

- Ponekad zaboravimo da se to dešava u drugim sportovima visoke izdržljivosti. Maraton, biciklizam, kros, svi smo videli slike na kojima neki sportisti ne stignu do cilja, a drugi im pomažu da stignu tamo. Naš sport se ne razlikuje od drugih, samo u bazenu, proguramo granice i ponekad ih pronađemo. Anita se sada oseća dobro, a doktori takođe kažu da je dobro. Sutra će se odmarati ceo dan i sa lekarom će odlučiti da li može da pliva finale slobodnog tima ili ne. Hvala vam na svim lepim željama za Anitu - poručila je Andrea Fuentes.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mito

pre 1 godinu

Klasična hipoksija, nedostatak kiseonika. Ovo je poznato u ronjenju, nema simptoma, čovek ili žena momentalno doživljava gubitak svesti (što bi jedan moj drugar rekao gubi se slika i ton), disanje je refleksna reakcija i čovek proidiše. To se dešava roniocima, koji rone u apneji (tako je ova devojka ronila ali u daljinu) dok u dubokim vodama sa povečanjem dubine udah vam obezbeđuje da laički kažem da na deset metara možete da izdržite sa udahom duplo duže nego na površini jer je parcijalni pritisak duplo veći nije 21 negoi 42. Problem je što pri povratku na površinu parcijalni pritisak naglo pada i kada zasićenost kiseonika naglo padne čovek gubi svest. Prića da ova devojka sutra treba da nastavi takmičenje je zločin prema njoj. S poštovanjem.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija