• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.06.2022

12:38

DELFINI SE NAOŠTRILI ZA KENGURE! Meč lopta za ČETVRTFINALE!

Starsportphoto

Ostali sportovi

DELFINI SE NAOŠTRILI ZA KENGURE! Meč lopta za ČETVRTFINALE!

Podeli vest

Posle startne pobede nad Amerikancima, vaterpolo reprezentacija Srbije igra protiv Australije (18) meč drugog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu u Budimpešti

Predstojeća utakmica će, ujedno, odlučiti ko će sa prve pozicije direktno u četvrtfinale Šampionata sveta, budući da su izabranici Dejana Savića na premijeri savladali Jenkije, dok su Australijanci bili bolji od Kazahstana rezultatom 10:4.

Ono što raduje je sjajno izdanje trojice debitanata u nacionalnom timu, obzirom da je učinak Nikole Lukića, Gavrila Subotića i Marka Radulovića bio više nego sjajan.

Upravo je selektor Dejan Savić imao lepe reči samo za pomenuti trio, kojima je ovo bilo vatreno krštenje sa A timom.

- Stvarno im čestitam, želim da ih svaka utakmica bude kao ova protiv Amerikanaca. Da stalno pobeđuju i daju bitne golove kao juče – rekao je Strahinja Rašović.

Lukić i Radulović u bazenu su proveli po više od 20 minuta, Subotić je odigrao više od deset, a debitanski trio postigao je ukupno sedam golova, ali izuzetno važnih, jer se u tim momentima meč sa Amerikancima rezultatski "lomio".

- Čestitam debitantima, drago mi što su postigli golove i što su probili led – nadovezao se Dušan Mandić.

Foto: Tanjug

detalj sa meča Srbija - SAD

Lukić koji je najbolji strelac kragujevačkog Radničkog u istoriji, mrežu Amerikanaca je zatresao tri puta iz četiri udaraca, dok su Radulović i Subotić po dva puta savladali protivničkog golmana.

- Mislim da nam je odbrana bila jako loša, ali smo na kraju smo pobedili. Možda je bio i neke treme. Čestitao bih ekipi, idemo dalje. Korak po korak, sledi Australija, pripemaćemo se – istakao je Nikola Lukić.

As Kragujevčana odlično se izborio sa početnom tremom.

- Možda je na početku bilo malo treme, ali sam je kasnije probio – nasmejano je dodao Lukić.

 Kao što je i protiv Amera došla do 14. pobede u toliko međusobnih mečeva, Srbija će imati priliku da nastavi niz i sa Kengurima koje je dobijala u svih 16 dosadašnjih utakmica.

Poslednji put Savićevi puleni slavili su na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju rezultatom 14:7.

Inače, meč sa SAD-om je obeležio tajm-aut Dejana Savića, koji je ubrzo potom postao aktuelan na društvenim mrežama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija