• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.06.2022

18:42

ISTRPELI SMO GA! Selektor Kolaković dao zanimljiv KOMENTAR posle pobede nad Kengurima!

Starsportphoto

Ostali sportovi

ISTRPELI SMO GA! Selektor Kolaković dao zanimljiv KOMENTAR posle pobede nad Kengurima!

Podeli vest

Odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je prvu pobedu maksimalnim rezultatom u Ligi nacija i to protiv Australije

Posle najnovijeg trijumfa, izabranici Igora Kolakovića imaju učinak od po četiri pobede i poraza, što ih svrstava na devetu poziciju tabele Lige nacija.

- Bili smo pod pritiskom, znali smo da moramo da pobedimo. Za razliku od Kanade, ušli smo sa dobrom energijom i motivacijom u meč. Nismo čekali da vidimo kako će protivnik da reaguje, nego smo gledali kako ćemo mi da odigramo - rekao je selektor Igor Kolaković, pa nastavio:

- Imali smo veliki hendikep zato što Peković nije mogao da igra. Ali, istrpeli smo Koprivicu. Naročito smo bili dobri na prijemu servisa. Mogli smo da igramo našu igru, posle se nadovezala i odbrana i blok. Možemo da budemo srećni što završavamo ovaj turnir pobedom, sad imamo nedelju dana da se spremamo za Gdnjsk. Važno da smo sačuvali igrače, da se niko nije povredio, pogledajte šta se sa Brazilom događa... A verovatno će i sa ostalim timovima koji forsiraju da igraju sa jednom šestorkom. Tako da možemo da budemo zadovoljni.

Sledeći vikend Lige nacija održaće se u Poljskoj, gde predstoje dueli sa Slovenijom, Italijom, Iranom i Kinom.

- Ako govorimo o plasmanu u četvrtfinale svaka sledeća utakmica je kvalifikacioni. Ako budemo pobeđivali na naredne četiri, trebalo bi da se nađemo na fajnal-ejtu. Ali, moramo da mislimo na tim, na Svetsko prvenstvo i da sačuvamo ovu atmosferu, a ona se čuva najbolje pobedama. To je otprilike neki naš cilj - kaže selektor srpskih odbojkaša.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Atanasijević

Čim se u tim vratio Aleksandar Atanasijevića i Orlovi su rašili krila. Njegovo iskustvo i znanje umnogome je olakšalo posao ostalim igračima.

- Danas je bilo moranje da dobijemo da bismo ostali u trci za fajnal-ejt. Ostvarili smo pobede protiv Kanade i Australije, one su bile očekivane. U meču protiv Amerike smo se borili, ali oni su bili mnogo bolji. Protiv Brazila nismo uspeli da odigramo našu najbolju partiju. Ono što raduje jeste da dižemo nivo igre, da se polako svi vraćamo u formu. Na sledećem turniru, koji će biti najvažniji i odlučujući, pokušaćemo da izborimo tri pobede i siguran plasman na Fajnal-ejt - veli Atanasijević.

Korektor srpske selekcije je u Sofiji imao podršku supruge bugarske odbojkašice Elice Vasileve, ali i domaćih navijača.

- Trebalo bi da potpišem za Levski ili neku bugarsku ekipu, sjajno se osećam ovde. Mislim da je turnir prošao u najboljem redu, s obzirom na to u kakvim smo okolnostima, bez velikog broja treninga. Lepo je igrati u ovoj hali, predivna je za odbojku. Supruga je uvek zadovoljna, da li odigrao dobro ili loše, nemam tu vrstu pritiska. Ali, lepo je videti je i što smo imali priliku da budemo zajedno, s obzirom na Ligu nacija i putovanja - napominje Aleksandar Atanasijević.

Ekipa "istrpela" Koprivicu

Na meču protiv Australije priliku na mestu libera je dobio Lazar Koprivica.

- Mislim da smo bili svesni težine ove utakmice, znali smo da smo favoriti i da nam je pobeda imperativ. Ušli smo veoma fokusirani i koncentrisani, od prvog poena smo kontrolisali utakmicu. Na kraju je došlo do opuštanja, kada su oni od 24:17 stigli do 24:22. To ne sme da nam se ponavlja. Ali, generalno gledano mislim da je bila dobra utakmica, pravi način da se završi turnir i dobra najava za ono što nas čeka u Poljskoj - četiri utakmice koje će odlučivati o fajnal-ejtu - poručuje Koprivica.

Selektor je dodao da je ekipa "istrpela Koprivicu", a on je na to prokomentarisao uz osmeh:

- Strpljivo čekam šansu i dajem sve od sebe. Uživam u ovoj ulozi, veoma sam srećan i zadovoljan. Nadam se da će tako i ostati - istakao je Lazar Koprivica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija