• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.07.2022

15:31

KRENULI SMO PO MEDALJU, ALI SMO PONOSNI NA DEVETO MESTO! Srpski HEROJI se oglasili nakon što su odbili da igraju protiv LAŽNE DRŽAVE!

printscreen

Ostali sportovi

KRENULI SMO PO MEDALJU, ALI SMO PONOSNI NA DEVETO MESTO! Srpski HEROJI se oglasili nakon što su odbili da igraju protiv LAŽNE DRŽAVE!

Podeli vest

Srpski odbojkaši na pesku Marko Makarić i Vukašin Radojković odustali su od Balkanskog prvenstva nakon što ih je žreb spojio sa terorističkom državom "Kosovo"

Reprezentacija Srbije u odbojci na pesku otišla je na Balkansko prvenstvo kao glavni favorit za medalju, ali su takmičenje završili kao deveti. Marko Makarić i Vukašin Rajković doneli su odluku da se povuku sa prvenstva nakon što su saznali da treba da igraju protiv lažne države "Kosovo". 

Odluku o povlačenju sa turnira doneli su čim su videli da će zbog neobičnog žreba u Turskoj morati da igraju protiv tima koji dolazi iz južne srpske pokrajine. I nisu izašli na teren! O svemu što se desilo govorili su za "TV Prva", a sa njima je u studio bio i trener. 

- Kada smo saznali za Balkansko prvenstvo, znali smo da je jedna njihova ekipa tamo. Organizatori su znali kakva je situacija i sklonili su nas žrebom. Mi smo pobedili u prvom kolu, a oni su izgubili. Pred nama je bio meč protiv Turske. Znali smo da ako izgubimo od Turske idemo na njih. Cilj nam je bio da pobedimo Tursku, čak i da osvojimo prvenstvo Balkana. Tako smo i ušli u meč. Izgubili smo i znali smo šta nas čeka. Desio se scenario koji nismo priželjkivali. Medalja je bilo ranije, doći će ih još - rekao je Vukašin Radojković. 

Foto: Starsportphoto©

Jednoglasni su bili odbojkaši da je ovo bila teška odluka, ali da po reakcijama naroda shvataju da su bili u pravu što su odlučili da napuste takmičenje. 

- Kada smo saznali za Balkansko prvenstvo, znali smo da je jedna njihova ekipa tamo. Organizatori su znali kakva je situacija i sklonili su nas žrebom. Mi smo pobedili u prvom kolu, a oni su izgubili. Pred nama je bio meč protiv Turske. Znali smo da ako izgubimo od Turske idemo na njih. Cilj nam je bio da pobedimo Tursku, čak i da osvojimo prvenstvo Balkana. Tako smo i ušli u meč. Izgubili smo i znali smo šta nas čeka. Desio se scenario koji nismo priželjkivali. Medalja je bilo ranije, doći će ih još - jasni su odbojkaši Srbije. 

Za kraj, otkrili su i svoje planove za budućnost. 

- Ima mnogo takmičenja, stalno treba da se putuje i igra. Videćemo, zavisi od finansijskih uslova šta ćemo moći da igramo. Cilj nam je da sakupljamo bodove, kako bismo naredne sezone igrali na jačim turnirima. Onda bismo imali šansu u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Sportista ima samo jedan cilj, fokusiran je na pobedu, nisu želeli da se bave politikom. Momci su put platili iz svog džepa, putovali su 24 časa, a onda se desi tako nešto. Ali idemo dalje. Pritisak je uvek prisutan, razvlači se energija jer se razmišlja i šta će biti - rekao je trener sprskih odbojkaša na pesku. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija