• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: OSS

04.07.2022

15:27

DRAMA NA PISTI! Srpski odbojkaši ZAUSTAVILI AVION! Ne idu oni, NE IDEMO NI MI! (VIDEO)

OSS

Ostali sportovi

DRAMA NA PISTI! Srpski odbojkaši ZAUSTAVILI AVION! Ne idu oni, NE IDEMO NI MI! (VIDEO)

Podeli vest

Muška seniorska reprezentacija Srbije doputovala je u nedelju uveče u Gdanjsk, gde će igrati na turniru B grupe III sedmice IV Lige nacija 2022. Put od Beograda preko Minhena nije protekao bez problema.

Put srpskih odbojkaša od Beograda preko Minhena nije protekao bez problema. Zbog velikog propusta "Lufthanze" i kasnog dolaska aviona iz Minhena za Beograd, odbojkaši Srbije su kasnili već pri poletanju aviona za Minhen sa aerodrome "Nikola Tesla", prenosi sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Kratak vremenski period između sletanja na aerodrom u Minhenu i poletanja za Poljsku, uslovili su jurnjavu odbojkaša Srbije po hodnicima aerodroma "Franc Jozef Štraus", a na kraju i pravu dramu na samoj pisti, pred ulazak u avion, koji je već bio spreman za poletanje.

Preduga pasoška kontrola dodatno je uticala na kašnjenje sedmorice igrača i članova stručnog štaba na tzv. "gejt", a kad je ostatak tima, koji je uspeo nekako da stigne do aviona, shvatio da pilot neće da sačeka njihove drugove, odbili su da uđu u letelicu.

Foto: OSS

Usledili su pregovori selektora Igora Kolakovića i kapetana aviona, gospodina Larsa, kome je objašnjeno da krivica nije samo naša, već i njegove kompanije i da bi bilo korektno da se sačeka ostatak tima.

Govorio je Kolaković i o jedinstvu ekipe, pokazivao pilotu ka igračima, od kojih niko nije želeo da uđe u avion, objašnjavajući da je to u našoj reprezentaciji sasvim normalna reakcija.

Na kraju je ipak na scenu stupio "Bog i batina", dobri kapetan Lars, koji je rizikujući ogroman pritisak i kritike ostalih putnika, kojih je kasnije i bilo, naredio povratak osoblja Luftzhanze na "gejt", a onda i dolazak sedmorice članova odbojkaške reprezentacije Srbije.

Za uspomenu na ovaj događaj, koji je doneo i 40-minutno kašnjenje aviona u polasku za Gdanjsk, Aleksa Brđović, tim menadžer srpskih odbojkaša, poklonio je majicu Srbije kapetanu Larsu, sa kojim se na kraju fotografisao i selektor Kolaković, koji je posebno pohvalio hrabrost i korektnost koju je ovaj iskazao.

Odbojkaši Srbije su još jednom bili jedinstveni u nameri da avion ne kreće bez svih drugova. Bili su na pisti u Minhenu, kao musketari Aleksandra Dime – "svi za jednog jedan za sve".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija