• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.07.2022

12:34

NAJBRUTALNIJI UDARAC ZA RUSE I BELORUSE! Neće moći da se takmiče na najvećoj svetskoj sportskoj smotri?

reuters

Ostali sportovi

NAJBRUTALNIJI UDARAC ZA RUSE I BELORUSE! Neće moći da se takmiče na najvećoj svetskoj sportskoj smotri?

Podeli vest

Sportisti iz RusIje i Belorusije možda neće moći da se takmiče na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.godine

Bivši član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Kreg Ridi kaže da je MOO izdao smernice sportskim savezima da ne dozvole Rusima i  Belorusima da učestvuju u međunarodnim takmičenjima.  Belorusija je uzeta kao polazna točka za rusku invaziju, koju Moskva naziva "specijalnom vojnom operacijom".

Rusi bez OI u Parizu

 

- Moraće da  se donese odluka o tome šta će se dogoditi sa Rusijom i Ukrajinom, a pretpostavljam da će mnogi smatrati da ne bi trebalo da se takmiče u Parizu - rekao je bivši potpredsednik MOO-a Ridi britanskim medijima.

Sportisti  iz Rusije će propustiti kvalifikacije za takmičenje u Parizu, a predsednik MOO-a Tomas Bah rekao je da je učešće  Rusije nejasno. Međutim, Ruski olimpijski odbor nije sankcionisan od strane MOO-a niti je MOO zabranio ruskim članovima da učestvuju u olimpijskim sastancima. 

Foto: Reuters

Rusi ostaju bez Olimpijskih igara u Parizu?

Od sportova na olimpijskom programu samo su biciklizam, tenis i džudo dozvolili Rusima i Belorusima da se takmiče, ali je Ridi rekao da sumnja da će čak i sportistima iz tih sportova biti dozvoljeno da se nadmeću u olimpijskim kvalifikacijama.

Ridi je inače bivši predsednik Svetske antidoping agencije (WADA), rekao je da bi bilo nerealno dopustiti sportisima da uđu u kvalifikacije nakon što one počnu.

- Prilično je teško na pola puta reći onima koji su se kvalifikovali da smo promenili pravila. Postoji  problem za saveze, koji imaju jasnu poruku, s kojom su se složili, da neće zvati ​​Ruse i Beloruse. Na prvi pogled, malo je verojatno da bi se iko iz Rusije i Belorusije kvalifikovao za Pariz.

Podsećamo, svi ruski klubovi izbačeni su iz UEFA takmičenja, kao i reprezentacija iz FIFA, košarkaška reprezent, klubovi su izbačeni iz Evrolige i Evrokupa, a sankcije važe i za ostale sportove: vaterpolo, rukomet, odbojku... Teniseri se takmiče, ali bez nacionalnih obeležja. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

a sta je tu cudno nacisticki svet je trenutno preovladaoo al uvek je svakom nacisti i fastisti dosao brz i bolan kraj samo sto ovog puta nece biti milosti za taj olos . Ljudi moji jedan Hitler nije diskriminisao na olimpijadi a ova stoka to radi ......

Perica

pre 1 godinu

Treba bojkotovati olimpijske igre pa neka im se takmiče njihovi naduvani sportisti! Ovo više nije ni olimpijski komitet ni sportsko udruženje. Ovo je sada četvrti rajh!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija