• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.07.2022

22:57

BRAVOOOOO DEVOJKEEEE!!! Odbojkašice Srbije su VICEŠAMPIONKE Evrope!

Ostali sportovi

BRAVOOOOO DEVOJKEEEE!!! Odbojkašice Srbije su VICEŠAMPIONKE Evrope!

Podeli vest

Mlada ženska odbojkaška Srbije osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto je posle velike drame poražena od selekcije Italije rezultatom 2:3 (25:17, 17:25, 25:15, 19:25, 11:15).

Uprkos porazu, Srbija nema za čim da žali, jer su naše devojke pokazale da ovdašnja odbojka ima sjajnu budućnost.

Mlada ženska reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za igračice do 21 godine starosti, jer su u finalu u pet setova, posle velike borbe i drame, poražene od Italijanki.

Bio je to odličan meč, sa visokim tempom odbojke. Obe selekcije su, i pored manjka iskustva igranja na najvećoj sceni, s obzirom na godine, potvrdile da će se o njima pričati u budućnosti.

Nije uspela srpska selekcija da se revanšira Italijankama za poraz u trećem kolu grupne faze, koji je takođe završen u pet setova i u kojem se poslednji, odlučujući igrao na razliku sve do rezultata 21:19, ali ipak nije bilo snage za takav podvig.

Srpkinje su dobile prvi set sa ubedljivih 25:17. Međutim, u drugom je usledio ogroman pada koncentracije, što su Italijanke uspele da iskoriste i da identičnim rezultatom izjednače na 1:1.

Gde su stale, Italijanke su nastavile u trećem setu i povele sa 9:6, ali su Srpkinje napravile seriju 19:6 i uspele da slave sa 25:15. Međutim, nisu igrale u istom ritmu i u četvrtom setu, gde je Italija uspela da se odlepi sredinom ovog perioda i da nas odvede u peti set.

U njemu je viđena nezapamćena drama. Krenule su srpske devojke odlično, povele sa 3:1, ali su potom dopustile Italijankama da vežu tri uzastopna poena. Nakon toga se dosta dugo igralo poen za poen, sve dok se Italijanke nisu pobegle na tri poena. Srbija je pokušala da se vrati, ali je na kraju domaćinu Evropskog šampionata pripalo najsjajnije odličje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta
Društvo

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta

Slađan Vučković (52), nekadašnji deminer Vojske Savezne republike Jugoslavije, koji je ostao bez obe ruke u razminiravanju Kopaonika, kazao je za naš portal da je pametno što je naređena evakuacija naselja Stevan Sinđelić jer ukoliko se sa gradilišta zaista uklanja Tomahavk, to ubojno sredstvo sadrži ogromnu količinu eksploziva – čak 454 kilograma.

20.04.2024

11:55

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija