• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.07.2022

20:35

REPREZENTATIVCI SRBIJE POČELI PRIPREME! Kolaković ANALIZIRAO rivale na Svetskom prvenstvu!

Starsportphoto

Ostali sportovi

REPREZENTATIVCI SRBIJE POČELI PRIPREME! Kolaković ANALIZIRAO rivale na Svetskom prvenstvu!

Podeli vest

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije počela je u Beogradu pripreme za svetsko prvenstvo, koje će se održati u Sloveniji i Poljskoj

Ekipa će u Beogradu trenirati do 28. jula, kada je predviđen odlazak na Kopaonik, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Svetsko prvenstvo održaće se od 26. avgusta do 11. septembra u Ljubljani (Slovenija) i Gljivicama i Katovicama (Poljska).

Planirano je da se odigraju prijateljske utakmice sa Bugarskom, kao i učešće na Vagnerovom memorijalu u Poljskoj.

Srbija će na svetskom prvenstvu igrati u Grupi A u Katovicama sa Portorikom, Tunisom i Ukrajinom.

- Nismo se previše ni umorili, jer je Liga nacija dobro bila koncipirana što se tiče putovanja. Posle sedam, osam dana pauze, svi smo ponovo tu, uz Kovačevića, Luburića i Ivovića, koji nisu igrali do sad - rekao je selektor Igor Kolaković i nastavio:

- Na Banjici počinjemo pripreme, glavni deo ćemo odraditi na Kopaoniku od 28. jula do 11. avgusta. Posle toga nas čekaju dva meča protiv Bugara, 12. i 13. avgusta u Beogradu. Onda ćemo igrati jak turnir, Vagnerov memorijal, sa Argentinom, Iranom i Poljskom. To će nam biti najvažnija proba. Onda 27. avgusta igramo protiv Ukrajine na SP - dodaje selektor Orlova.

Prvu utakmicu na turniru srpski tim će igrati u subotu, 27. avgusta u dvorani Spodek protiv Ukrajine od 20.30.

U drugom kolu, dva dana kasnije, Srbija će igrati protiv Portorika od 17.30, a u trećem kolu, u sredu 31. avgusta, protiv Tunisa od 17.30 časova.

Foto: Tanjug/AP

reprezentativci Srbije

Na Kolakovićevom spisku nalazi se 18 igrača. Među njima najviše je onih iskusnih koji već godinama čine okosnicu tima. Danas je na treningu bila 16 odbojkaša, a nedostajali su Marko Podraščanin i Dražen Luburić (vraća se posle operacije).

- Planirano je tako, mlađi igrači su imali prilike u Ligi naciji. Iskazali su svoj talenat i kvalitet, naravno i neke probleme. Na spisku je 18 igrača jer je mnogo nedoumica oko nekih povreda, da vidimo da li će biti sanirane – mislim na operaciju Luburića, probleme Petrića i Katića sa povredama. Moramo da držimo grupu na okupu, kako bismo što spremnije i bolje nastupili na Svetskom prvenstvu.

Srbija je u Ligi nacija takmičenje završila na 11. mestu. Selektor se osvrnuo na kvalitete rivala:

- Ukrajina je na početku. Sa tom selekcijom Srbija ima iskustvo igranja, dosta teško smo izlazili na kraj sa njima. Tunis je najbolja afrička ekipa, a Portoriko je vrlo zanimljiv i neću reći težak rival, ali nepoznanica za nas. Grupa po imenima nije teška, ali je svaka utakmica veoma važna, svaki set je veoma važan, jer se posle prve faze pravi rang lista od 16 ekipa i onda se ukrštamo u osmini finala - istakao je Igor Kolaković.

Plasman u drugu fazu izboriće po dve prvoplasirane selekcije iz svih šest grupa i četiri najbolje trećeplasirane ekipe, koje će se plasirati u osminu finala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija