• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.07.2022

21:00

KVALIFIKACIJE ZA VN FRANCUSKE! Lekleru pol-pozicija, Sainc i Magnusen kreću sa ZAČELJA! (VIDEO)

Ostali sportovi

KVALIFIKACIJE ZA VN FRANCUSKE! Lekleru pol-pozicija, Sainc i Magnusen kreću sa ZAČELJA! (VIDEO)

Podeli vest

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije u nedeljnoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Francuske, pošto je bio najbrži u današnjim kvalifikacijama

Lekler je na stazi "Pol Rikar" ostvario rezultat od 1:30,872 minuta. To je njegova 16. pol pozicija u karijeri, a sedma u sezoni. Pomogao mu je timski kolega Karlos Sainc, koji mu je u trećem delu kvalifikacija na stazi napravio zavetrinu i time ga "povukao" ka pol poziciji.

Od šest trka u koliko je kao prvi startovao ove sezone, Lekler je pobedio samo dva puta, u Bahreinu i Australiji.

- To je bio sjajan krug. Mučio sam se tokom celog vikenda da sastavim jedan krug, ali uspeo sam i moram da zahvalim Karlosu na pomoći. To je bio sjajan timski posao. Radi se o poverenju. Karlos je savršeno procenio i u pravom trenutku se sklonio. To bi bila mnogo tesnija borba sa Maksom, da nije bilo zavetrine - rekao je Lekler posle kvalifikacija i dodao:

- Bio sam iznenađen tempom koji smo imali. Bio je dobar osećaj u bolidu, teško je razumeti šta su momci iz Red Bula juče uradili, pošto je bilo velike razlike u rezultatima krugova. Videćemo kako će biti sutra.

Sa druge pozicije startovaće vodeći u generalnom plasmanu Maks Feršapen iz Red Bula, koji je bio sporiji od Leklera za 0,304 sekunde.

Aktuelni svetski šampion naglašava da je taktika Ferarija bila "pametna", ali da to Red Bul ne bi mogao da uradi, pošto su se obojica vozača borila za pol poziciju.

- U tom poslednjem krugu dva trenutka su me koštala vremena. Ali i dalje imamo dva bolida među prva tri i to je dobro. Bilo je nezgodnije nego što sam se nadao, ali sve u svemu imamo pristojan bolid za sutra. Videćemo da li će u nedelju biti toplije, ali Ferari je danas ponovo bio brz - naveo je Ferštapen.

Vozač Red Bula Serhio Peres zauzeo je treće mesto sa 0,463 sekunde zaostatka, a četvrti je bio Ser Luis Hamilton iz Mercedesa sa 0,893 sekundi zaostatka. Britanac će u nedelju voziti 300. trku u Formuli 1.

U poslednjim trenucima peto mesto zauzeo je Lando Noris iz Meklarena, ispred Džordža Rasela iz Mercedesa, sedmi je bio vozač Alpina Fernando Alonso, a vozač Alfa Taurija Juki Cunoda zauzeo je osmo mesto.

 

 

Karlos Sainc iz Ferarija je bio deveti, a 10. Kevin Magnusen iz Hasa, ali oni nisu zabeležili vreme u trećem delu kvalifikacija. Obojica će ipak startovati sa začelja zbog promena motora, Španac sa 19. a Danac sa 20. mesta.

Umesto njih sa devetog mesta startovaće Danijel Rikardo iz Meklarena, a sa 10. Esteban Okon iz Alpina. Posle njih slede Valteri Botas (Alfa Romeo), Sebastijan Fetel (Aston Martin), Aleksandar Albon (Vilijams), Pjer Gasli (Alfa Tauri), Lens Strol (Aston Martin), Džou Guanju (Alfa Romeo), Mik Šumaher (Has) i Nikolas Latifi (Vilijams).

Trka za Veliku nagradu Francuske vozi se u nedelju od 15 časova. Prvoplasirani Ferštapen ima 38 bodova više od drugoplasiranog Šarla Leklera u generalnom plasmanu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija