• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.08.2022

19:20

ČUDO OD DETETA POKORILO RIM! Bosanka postala ŠAMPIONKA Evrope! Ima samo 16 godina!

Tanjug

Ostali sportovi

ČUDO OD DETETA POKORILO RIM! Bosanka postala ŠAMPIONKA Evrope! Ima samo 16 godina!

Podeli vest

Plivačica iz Bosne i Hercegovine Lana Pudar nova je šampionka Evrope u disciplini 200 metara delfin, pošto je trijumfovala u današnjem finalu na Evropskom prvenstvu u Rimu

Ova 16-godišnja plivačica iz Mostara je slavila rezultatom 2:06,81 minuta. Pudar je prethodno na šampionatu u Rimu osvojila i bronzu na 100 metara delfin.

Srebrnu medalju osvojila je danska plivačica Helena Rosendal Bah (2:07,30), dok je bronza pripala Italijanki Ilariji Kuzinato (2:07,77).

U disciplini 50 metara prsno zlatom se okitila Litvanka Ruta Mejlutite s vremenom 29,59 sekundi.

Italijanka Benedeta Pilato je, posle zlata na duplo dužoj deonici, danas morala da se zadovolji srebrom (29,71), dok je brozna otišla u ruke Britanki Imodžen Klark (30,31).

Foto: Tanjug

Lana Pudar

Britanski plivač Bendžamin Praud osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 50 metara slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu u Rimu.

Praud je trku završio za 21,58 sekundi i slavio ispred Italijana Leonarda Deplana koji je za njim zaostao samo dve stotinke.

Na poslednji stepenik pobedničkog postolja popeo je Grk Kristijan Golomejev koji je za 0,17 sekundi bio sporiji od pobednika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija